Asfaltør Daniel Olsson styrer mengden asfalt som asfaltutleggeren legger igjen på veilaget. Maskinen føres av Christian Bårdseng.

Åpner rulleskianlegg på Lygna

Peab Asfalt har lagt asfalt i det nye rulleskianlegget i Lygna som åpner 26. august. 

– Et gøy og meningsfylt oppdrag for oss, sier Ole Kristian Storvoll, prosjektleder i Peab Asfalt.

Lørdag 26. august er det offisiell åpning av Lygnas nye rulleskianlegg. Anlegget er i stor grad bygget på dugnad av en gjeng frivillige og sporty pensjonister tilknyttet klubben. De siste ukene har Peab Asfalt lagt asfalt på anlegget.

− I Peab brenner vi litt ekstra for oppdrag som bidrar til samfunnsbygging. Rulleskianlegget vil bidra til at små og store kan trene på ski hele året rundt. I tillegg kan rulleskitreningen foregå i trygge omgivelser, langt vekk fra veier og biltrafikk. Det har ikke vært et stort oppdrag for oss økonomisk, men likevel utrolig gøy og meningsfylt, sier prosjektleder Storvoll.

Rulleskiløper, pensjonist og dugnadsarbeider Sigmund Hamar var tidlig ute for å teste de delene av løypa som var ferdige.

Asfaltbas Rune Haugen forteller at selve jobben har gått greit, selv om løypa var i overkant bratt enkelte steder.

− Vi mistet en dag på grunn av regn. Ellers har det gått etter planen. Noen steder var det så bratt at vi måtte bære opp asfalten med hjullaster, men det gikk veldig fint det også. Totalt har vi lagt ut rundt 3.000 tonn asfalt her, sier han.