Steinar Myhre, konserndirektør Skanska, og Berit Brendskag Lied, regionvegsjef Statens vegvesen under signeringen av fylkesvei 17. Foto: Nina Kjeøy

Skanska signerte for rekordprosjekt i Trøndelag

Skanska har signert kontrakt med Statens vegvesen om utbyggingen av fylkesvei 17 Dyrstad - Sprova - Malm i Nord-Trøndelag. Kontrakten utgjør den største veiutbyggingen i Nord-Trøndelags historie.

Det skiver Skanska i en pressemelding tirsdag.

Det skal bygges til sammen 5,4 kilometer ny vei, hvorav 1,6 kilometer legges i tunnel. Kontrakten har en verdi på 360 millioner kroner.

De to tunnelene Strømnestunnelen og Holmviktunnelen på strekningen er på henholdsvis 1.000 meter og 600 meter. I tillegg skal det bygges to bruer, Holmvikbrua på 42 meter og Eldbrua på 27 meter.

– Dette er et viktig samferdselsprosjekt som passer godt til vår kjernekompetanse. Vi får benyttet vår spesialkompetanse på både masseforflytting, betong, tunnel- og brubygging. Vi er glade for at vi sammen med Statens vegvesen nå skal sørge for at hverdagen blir enklere for trafikantene, uttaler Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for Skanskas anleggsvirksomhet.

Prosjektet er det største utbyggingsprosjektet i veisektoren noen gang i Nord-Trøndelag.

Byggestart blir oktober 2017, og prosjektet skal være ferdig høsten 2019.