Rogaland-bygd fortviler over forsinket fylkesvei

Oppgraderingen av fylkesvei 45 og Røyrdalstunnelen ved Dirdal i Rogaland-kommunen Gjesdal trekker ut, og dirdølingene er ikke nådige i sin dom over Vegvesenet.

Det skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel på sine nettsider denne uken.

Fylkesvei 45 gjennom Gjesdal kommune blir bredere og litt lengre unna bebyggelsen i Dirdal. Men veien er ennå ikke kjøreklar, selv om planene var utbygging fra 22. mai til 22. august. I sommer kom beskjeden om at ny fylkesvei forbi Dirdal ikke blir klar før 19. september.

Mens veien holdes stengt skjer omkjøring via fylkesvei 503 i Gloppedalen, og her kjøres det kolonne fra klokken 07.00 til 17.00, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi tror årsaken til forsinkelsene er dårlig planlegging, sier Jon Harald Tune, HR- og økonomisjef i hjørnesteinsbedriften Gilje Tre i Dirdal.

– Tilliten til Vegvesenet er helt på bunn. Det er opplagt at gjennomføringsevnen i prosjektet ikke er til stede, sier Tune til Stavanger Aftenblad.

Et viktig poeng for dirdølene er at en strekning rett etter Røyrdalstunnelen på strekningen får en veibredde på kun 6,5 meter. Det mener de gjør det vanskelig for større kjøretøy å møtes. De irriterer seg også over føringskanten i betong, som gjør det umulig å kjøre ut i veiskulderen, heter det i artikkelen.

Grunnen fra Vegvesenet er at man ikke vil forstyrre en steinur i området.

– De klarer å bygge en tunnel under vann til Tau, men å flytte på noen steiner i ei ur i Dirdal, er for vanskelig! Dette er vrangskap og vond vilje, sier Karleif Gilje til Aftenbladet.