Even Leira viser frem det nye kullet med lærlinger i GK Elektro under opplæringen på Miljøhuset på Ryen

- Lærlinger nøkkel til videre vekst

GK Elektro har på tre år gått fra 0 til 450 ansatte. - En videre vekst vil være helt umulig uten lærlinger, sier administrerende direktør Even Leira. 

– GK har til enhver tid over 200 lærlinger i arbeid på noen av landets mest komplekse tekniske prosjekter. Det er gutter og jenter som er i ferd med å ferdigstille sin utdanning og som er med på å vedlikeholde og montere nye tekniske anlegg i skoler, konserthus, kontorer og boliger over hele landet, påpeker Leira.

Han mener lærlingene er essensielle i kampen mot midlertidige ansettelser og svart arbeid i bransjen.

– Vi skrev i et innlegg hos Byggindustrien at midlertidige ansettelser ikke går over av seg selv. Nøkkelen til å få has med svart arbeid og midlertidighet, er å sikre god tilgang på kvalifisert personell. Det betyr å utdanne nok rørleggere, elektrikere og andre spesialister til å dekke opp for den økte etterspørselen fremover, utdyper Leira.

I tett samarbeid med fag- og videregående skoler, jobber de for stadig utvikling av nye fagarbeidere med sterk teknisk kompetanse.

– For oss er dette en berikelse og en forutsetning for videre vekst. Som landets ledende på teknikk i bygg, er vi avhengig av å sikre rekrutteringen til egne rekker. Vi samarbeider tett med utdanningsinstitusjonene på alle nivåer, i dette tilfelle videregående skoler, og påvirker virkemiddelapparatet der vi kan, sier Leira.

– Vår konkurransekraft ligger i å ha ansatte som brenner for faget og som ønsker å bidra til utvikling og bruk av ny teknologi videre. Det er det våre kunder vil betale for, og det er det som vil sikre trygge arbeidsplasser, legger han til.

Elektrikerlærlingene i GK skal gå en trygg fremtid i møte.

– Samtlige som består prøvene etter endt periode vil bli tilbudt fast ansettelse hos oss, naturligvis, forsikrer Leira.