ØKER JORDPRODUKSJONEN: – Nordic Garden har tidligere importert betydelig med jord fra Sverige. Nå vil tilnærmet all jord produseres i Norge, sier administrerende direktør Andrea Log etter at Hasselfors Garden AS ble kjøpt opp av Nordic Garden før sommeren.

Nordic Garden har kjøpt opp Hasselfors Garden AS

Nordic Garden og den norske delen av Hasselfors Garden har fusjonert. Dermed flyttes mesteparten av jordproduksjonen til Norge.

– Nordic Garden har betydelig andel av jordmarkedet i Norge, men hadde minimal egenproduksjon. Det har vi nå fått ved dette oppkjøpet, sier administrerende direktør Andrea Log i Nordic Garden, til hage.no.

Jord- og gjødselprodukter fra Hasselfors Garden AS vil beholde merkenavnet selv om selskapet blitt kjøpt opp av Nordic Garden. Arkivfoto

Log opplyser at Nordic Garden AS kjøpte 100 prosent av aksjene i Hasselfors Garden AS og økte samtidig sin eierandel fra 20 prosent til 80 prosent i Andøytorv AS.

Som en følge av fusjonen legges Hasselfors Gardens Oslo-kontor ned og alle funksjoner flyttes til Vestfold.

– Det betyr at vi kutter kostnader og tar ut synergieffekter. Det var helt nødvendig også med de store tapene Hasselfors Garden har hatt de siste årene, sier Log.

Nordic Garden

Nordic Garden er en landsdekkende leverandør av hage- og fritidsprodukter til kunder innen hage, bygg og dagligvare i Norge. Produktene spenner fra jord, gjødsel, bark, frø, løk, plantevern og hageredskap i vår- og sommersesongen til fuglemat/fuglematere, sanitærprodukter og strø- og tineprodukter i høst- og vintersesongen. Selskapet har i over 35 år levert kjente merkevarer som Green Viking, Simontorp, Roundup og Substral.

Hun opplyser at merkevaren Hasselfors Garden beholdes på jord- og gjødselprodukter. Selskapsnavnet vil være Nordic Garden.

Les også: Velg riktig jord når du skal dyrke selv

– Nordic Garden sikrer dermed råvarer og egenproduksjon av det store volumet av jord selskapet leverer til sine kunder. Produksjon vil foregå ved to jordfabrikker i Norge – en på Disenå i Hedmark og en på Andøya i Nordland.

I tillegg produseres noe spesialjord ved selskapets fabrikk i Lardal i Vestfold hvor også hovedlageret for handelsvarer befinner seg. I Lardal og i Namdalseid i Nord-Trøndelag utgjør hovedproduksjonen bark til hage, sanitær og oljeoppsamling.

Selskapet har etter oppkjøp og fusjon 46 ansatte, inkludert Andøytorv AS, og vil få en omsetning i år på ca 200 millioner kroner. Administrasjon og salg/marked holder til på Borgeskogen i Sandefjord kommune i Vestfold.

Nordic Gardens anlegg i Vestfold.