U3 - Betongarbeider - utførelse av betongkonstruksjoner. Nettbasert + samling - U3

StedGardermoen, Norge
ArrangørBetongelementforeningen
Fra09.10.2017
Til11.10.2017
Tidspunkt

Kurset gjennomføres som en kombinasjon av nettbasert kurs og 3-dagers samling. Kurset oppfyller Betongopplæringsrådets læreplaner, men undervisningstiden er kortet ned til fordel for nettbaserte forberedende studier og oppgaver.

Det er en forutsetning at disse forberedelsene er gjennomført i forkant av kurset. Nettilgang åpnes to uker i forkant av samlingen. Samlingen avsluttes med nettbasert eksamen som kan gjennomføres på kursstedet eller hjemmebasert (eksamenstiden tidsbegrenses etter avtale). Kurset er et samarbeid mellom Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) og Betongelementforeningen.

Målsetning
Hensikten med kurset er at deltakerne skal kunne dokumentere kunnskaper i betongteknologi og utførelse som kreves for å oppfylle bestemmelsene i NS-EN13670 for produksjonsledere(tidligere støpeledere), kontrolledere, formenn og baser i utførelsesklassene 1,2 og 3.

Målgruppe
Kurset er beregnet på fagarbeidere, baser, formenn og ingeniører som har tilstrekkelig praksis, men som mangler tilleggskurs i betongteknologi og utførelse.

Kurset er åpent for alle, men det er krav til relevant fagbrev, teknisk fagskole eller ingeniørutdanning for å kunne søke kompetansebevis. Se BORs hjemmeside for kompetansekrav: http://betongopplaering.no/bors-kompetanseomrader/betongutforelse/ - BORs oversikt bygger på kravene i NS-EN 13670:2009+NA:2010 Utførelse av betongkonstruksjoner.

Kursinnhold
Sentrale tema:

– Aktuelle lover, forskrifter og standarder

– Betongteknologi

– Krav til forskaling og armering

– Krav til utførelse av betongarbeidet og behandlingen av betongen

– Mottakskontroll på byggeplass

– Herdeteknologi med demonstrasjon av programvare for herdesimulering på PC

I forbindelse med kurset må deltakerne ha tilgang til følgende to standarder:

– NS-EN 13670:2009+NA:2010 Utførelse av betongkonstruksjoner

– NS-EN 206:2013+NA:2014 Betong - Spesifikasjon, egenskaper, framstilling og samsvar

Kurset gjennomføres med nettbaserte forberedelser, forelesninger, gruppeaktiviteter og oppgaveløsning. Kurset avsluttes med nettbasert eksamen. Eksamensgjennomføringen kan tilbys i regi av kursarrangør.

Bestått eksamen gir sammen med dokumentert utdanning og praksis for de ulike utførelsesklassene grunnlag for utstedelse av kompetansebevis fra Betongopplæringsrådet (BOR). Nærmere opplysninger på BORs nettside.

Påmeldingsfrist: 13. oktober

Ytterligere informasjon og påmelding