29. august blir det kick-off for nettverket "Grønn anleggssektor". Nettverket savner flere store entreprenører. Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Disse vil inn i nettverk for å gjøre anleggssektoren grønnere

Dagen før påmeldingsfristen for kick-off til nettverket «Grønn anleggssektor» utløper, har 17 bedrifter og organisasjoner vist interesse for nettverket. – Vi savner flere store entreprenører og maskinleverandører, sier prosjektleder Kari Aarstad i SINTEF Byggforsk.

Disse har meldt seg inn i nettverket "Grønn anleggssektor"

Veidekke

Celsa Nordic

Statens vegvesen

BaneNOR

Multiconsult

Norconsult

Norcem

Implenia

Unicon

Cemex

Glasopor

Kystverket

Feiring Bruk

Nye Veier

NCC

PON

ÅF Advansia

Det er SINTEF som sammen med transportetatene og flere andre leverandører til byggenæringen tidligere i år gikk sammen om å etablere nettverket «Grønn anleggssektor». Nettverket skal jobbe konkret med hvordan anleggsbransjen kan bidra til klimakutt og bli grønnere. Nettverket har støtte fra Norges Forskningsråd frem til 2020.

Kick-off 29. august

29. august skal nettverket ha kick-off på Gardermoen.

– Vi har fått inn mange deltakere, men vil gjerne ha med flere. Påmeldingsfristen for kick-off-en er 15. august, men det vil være mulighet for bedrifter å kunne koble seg på nettverket også etter kick-off, men vi vil gjerne ha med så mange som mulig i første runde. Det er deltakerne i nettverket som vil forme veien videre, sier hun.

Savner flere store entreprenører

– Er det aktører dere savner?

– Vi savner helt klart noen av de større entreprenørene. Per i dag har Veidekke, NCC og Implenia gått inn i nettverket. Vi ønsker også flere maskinleverandører og aktører som driver med utvikling av anleggsmaskiner, også på drivstoffsiden, sier hun.

– Hva er signalene fra aktørene som har meldt sin interesse fra nettverket?

– Jeg tror de opplever at en grønnere utvikling vil komme og at det er viktig å være i forkant på et tema der anleggsbransjen tradisjonelt har vært litt bakpå, sier hun.

Kan utløse forskningsprosjekter for SINTEF

Etter kick-off-arrangementet blir veien videre frokostmøter.

– For disse møtene blir det viktig å finne temaer deltakerne selv føler er viktige for dem. Det er deltakerne som kjenner hvor det trykker og best vet på hvilke områder det er mulig å gjøre en innsats, sier hun.

Aarstad sier at det for SINTEF naturlig vil utvikle seg forskningsprosjekter ut fra nettverkets arbeid.

– Vår intensjon er at vi også kan finne områder vi skal jobbe med i fremtiden, ser hun.

Nettverket «Grønn anleggssektor» har en klar ambisjon om å tegne et vegkart for anleggsbransjen med mål om kutt i klimautslipp.