Foto: Geomatikk

Geomatikk starter opp i Finland

Fra 1.juli har Geomatikk etablert en landsdekkende gravemeldingstjeneste i Finland gjennom selskapet Geomatikk Finland Oy.

Det norske konsernet Geomatikk har etablert nytt selskap med 45 ansatte i Finland.

Gjennom eksport av informasjonsteknologi og spisskompetanse på digitaliserte tjenester i felt bidrar det norskeide konsernet til kostnadseffektivitet for netteiere og til å redusere risiko for graveskader og brudd på samfunnskritiske nettverk.

- Oppstarten i Finland har vært vellykket, noe Geomatikks dyktige og kompetente finske medarbeidere har bidratt til. Gjennom vår inntreden i markedet har også Finland fått tilgang til en moderne og effektiv gravemeldingstjeneste og et hovedfokus fremover blir å få flere kunder, sier konsernsjef i Geomatikkgruppen Knut Bratsberg i en pressemelding.

Geomatikk startet opp tilsvarende tjeneste i Sverige i

2013.

Geomatikk ble etablert i 1996 under navnet Telenor INKA AS for å markedsrette den kompetansen man hadde bygget opp i Telenor i tilknytningen til digitalisering av ledningsnettet. I 1998 skiftet selskapet navn til Telenor Geomatikk AS. I 2000 ble Bravida-gruppen dannet og selskapet ble en del av denne og skiftet navn til Bravida Geomatikk AS. I 2005 ble selskapet solgt til private investorer og skiftet navn til Geomatikk AS.