Gjenåpner hovedvei mellom Trondheim og Klæbu

Fylkesvei 704 mellom Røddekrysset og Tanem i Klæbu åpnet natt til mandag etter å ha vært stengt siden 26. juni.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

– Vi har sprengt bort omlag 100.000 kubikk med masse. Noe av det er kjørt bort, men en del er knust og brukt til frostsikringslag i den nye veien, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Ole Gunnar Sølberg til avisen.

Det gjenstår fortsatt mye arbeid på strekningen, og Adresseavisen skriver at veien vil bli stengt i kortere perioder i tiden som kommer.

– Det er mye sprengningsarbeid, masseflytting og vann- og avløpsarbeid som skal gjøres. Trafikantene må derfor påregne korte stopp slik at vi får gjort det resterende arbeidet på en trygg og sikker måte, forklarer Sølberg.

Prosjektet innebærer bygging av 3,1 kilometer ny fylkesvei 704 fra Røddekrysset til Tanem i Klæbu. Veien blir en tofeltsvei med bredde på 8,5 meter, rumlefelt mellom kjørebanene og fartsgrense på 80 kilometer i timen. I prosjektet inngår også gang- og sykkelvei på hele strekningen, lokalveier og kollektivterminal med parkeringsplasser på Tanem. Veien skal etter planen være helt ferdig seinhøsten 2018, heter det i artikkelen på adressa.no.