Foto: CHECKD ASFoto: CHECKD ASFoto: CHECKD AS

Ras tok med seg maskin på Follobanen

Mandag kveld gikk det et ras ved Follobanes arbeider ved Ski stasjon. Raset rammet anleggsmaskiner med førte ikke til personskader.

Prosjektleder Janette Brask i Bane NOR bekrefter overfor Byggeindustrien at det har gått et ras ved Follobanens tunnelmunning ved Roås, nord for Ski sentrum.

– Det er ikke oppstått noen personskader, men materielle skader, opplyser Brask i en e-post.

Mest sannsynlig har raset skjedd cirka klokken 20 mandag kveld. Det skal ikke ha pågått arbeider i området da raset gikk. Raset tok med seg en lift som ble brukt i dette arbeidet, men den var ikke bemannet.

– Det var gjort geologiske vurderinger som tilsa at sikring av fjellet var nødvendig og dette arbeidet var nylig startet av en hovedentreprenøren OHL sine underentreprenører, opplyser Bane NOR i e-posten til Byggeindustrien.

– Bane NOR ser alvorlig på hendelsen og holder nå på med å undersøke årsak og hendelsesforløp, og vi tett i dialog med OHL om hendelsen, skriver de videre.

Bane NOR opplyser videre at de nå holder på å undersøke årsak og hendelsesforløp, men at de må komme tilbake med med mer informasjon om dette når undersøkelsene er gjort.

De peker på at raset ikke vil forsinke fremdriften på denne delen av prosjektarbeidet.

– Sikkerhet har alltid høy prioritet og både Bane NOR og entreprenøren OHL jobber kontinuerlig med å forhindre at slike ting skjer, legger Brask til.