Boligprodusentene: - Fortsatt høy igangsetting av boliger

Igangsetting av nye boliger hittil i år ligger 6 prosent over fjoråret, viser tall fra Boligprodusentenes

Forening.

Vi har et høyt nivå både på salg og igangsetting, og vi opplever nå et boligmarked i balanse når vi ser Norge under ett, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Igangsetting av nye boliger hittil i år ligger 6 prosent over fjoråret. Igangsetting av småhus og leiligheter ligger hhv. 23 prosent og 11 prosent over fjoråret, mens eneboligigangsettingen ligger 12 prosent under.

- De 12 siste månedene er det igangsatt 32 077 boliger. Vi ser at både salg og igangsetting i 2. kvartal 2017 går ned fra de rekordhøye nivåer vi hadde i 2. kvartal 2016, sier Jæger. Nedgang i salget sammenlignet med samme kvartal i fjor er på 25 prosent. Det ble igangsatt 13 prosent færre boliger i 2. kvartal 2017 enn samme kvartal i fjor, fortsetter han.

Hittil i år ligger salget 13 prosent under fjoråret. Salget av småhus øker med 25 prosent sammenlignet med samme periode i 2016, mens salget av leiligheter og eneboliger ligger hhv. 25 prosent og 10 prosent under fjoråret.