Lobby og atrium.Amfi hos NRK.Sittegrupper i lobby.Utsikt mot Odd Frantzens plass.HENT har totalrehabilitert og bygget ut lokalene mellom Odd Frantzens plass og Lars Hilles gate.Kristin Haug Lund, direktør for prosjekt og teknisk i Entra, prosjektleder Odd Ivar Ekle i HENT og prosjektsjef Inger Aas i Entra.

HENT har overlevert Media City Bergen

Lokalene til Media City Bergen i Lars Hilles gate i Bergen er overlevert fra HENT til Entra. Samtidig har ni leietakere tatt i bruk sine lokaler.

Media City Bergen ligger i totalrehabiliterte og utvidete lokaler i Bergen sentrum. samlet areal er 45.000 kvadratmeter. Arbeidene har skjedd i totalentreprise med en kontraktssum på 980 millioner kroner eks mva. MAD har vært arkitekt. Byggearbeidene startet 7. november i 2014.

Den åttekantede formen på tårnene er beholdt og det høyeste tårnet rommer 15 etasjer fra gateplan.

To underetasjer rommer et møteromsenter, parkering, sykkelparkering, garderober, lager og tekniske rom. I første etasje ligger det store atriet, som skal bli mediebransjens nye storstue. Her er det inngang både fra Lars Hilles gate og fra Odd Frantzens plass som inviterer inn. Atriet rommer blant annet et velkomstsenter og en restaurant og blir åpen for publikum også på kveldstid.

Fra andre etasje og oppover er det studioer, undervisningsrom og kontorer. Blant leietakerne er TV2, NRK, Vizrt, Universitetet i Bergen, Bergens Tidene, Bergensavisen, Deloitte, Compass Group og Spaces.

Totalt blir det mellom 1.500 og 2.000 arbeidsplasser i Media City Bergen inkludert kontorhotell og start up-miljøer.

Fra andre etasje og oppover er det studioer, undervisningsrom og kontorer. Blant leietakerne er TV2, NRK, Vizrt, Universitetet i Bergen, Bergens Tidene, Bergensavisen, Deloitte, Compass Group og Spaces.

Totalt blir det mellom 1.500 og 2.000 arbeidsplasser i Media City Bergen inkludert kontorhotell og start up-miljøer.

HENT har revet store deler av den eksisterende bygningsmassen ned til råbygget. Bygget er deretter utvidet med 10.000 kvadratmeter i høyde og bredde. Bygget hadde bærende konstruksjon av plasstøpt betong, og det ble gjennomført et omfattende arbeid med betongsaging og fjerning av betong for det seks etasjers høye atriumet.

Innvendig er bygget blitt mye mer åpent enn tidligere, med store rom og glassfasader, og skal ifølge prosjektsjef Inger Aas i Entra føles imøtekommende og bidra til å løfte området.

– Samtidig skal bygget også ha høy sikkerhet. Bygget har avanserte tekniske anlegg og gode bygningsmessige kvaliteter. Det har gode U-verdier og en luftveksling på 0,33 per time, sier Aas.

Prosjektleder Odd Ivar Ekle i HENT forteller at det ble praktisert rent tørt bygg under innredningen, noe som var krevende på en trang byggeplass med mange pågående prosesser samtidig og inntil 350 personer på byggeplassen. Ifølge Ekle har HENT jobbet sammen med Entra og naboer for å finne gode løsninger på logistikk. Et beredskapsspor for jernbanen er for eksempel brukt som tilkomst for vareleveranser og er stadig i bruk, også for flyttebiler og pågående leietakertilpasninger for leietakere.

Ekle sier at bygget skal oppfylle kravene til BREEAM Very Good og at målet et å ha godkjenning på plass ved kommende årsskifte.

Byggeindustrien kommer til å ha en større reportasje om Media City Bergen senere i høst.