Hit til Taraldrud mellom Oppegård og Ski vil politiets nye beredskapssenter bli lagt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Departementet har gjort endringer for å begrense støy fra beredskapssenter

Politiets planlagte beredskapssenteret på Taraldsrud får flere støydempende tiltak. Aksjonsgruppen «Stopp støyen» etterlyser nye støyberegninger.

Beredskapssenteret på Taralrud i Ski kommune utenfor Oslo skal etter planen ha to utendørs skytebaner. Det kommer også en helikopterbase med hangar og servicefunksjoner for tre politihelikoptre, skriver Aftenposten.

Etter å ha møtt stor motstand fra beboerne i området, kommer Justis- og beredskapsdepartementet med flere tiltak for å redusere støyen fra anlegget.

– For det første blir standplass for skytetreningen innebygd, noe som vil avdempe støyproblematikken ganske kraftig. Det foreslås også å bygge opp en støyskjerm mot bebyggelsen, sier statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Justis- og beredskapsdepartementet til Aftenposten.

Det er uaktuelt å flytte helikoptrene eller andre tjenester vekk fra senteret, fordi hensikten med senere er å samle beredskapsressursene, understreker Sættem.

– Det er positivt at de gjør noen ytterligere tiltak, men det er fryktelig vanskelig å se hvor mye dette vil dempe støyen, sier Helge Marstrander i aksjonsgruppen Stopp støyen til avisen.

Ifølge utregninger fra departementet er støyen innenfor tillate grenser, og verken skoler eller barnehager blir rammet av maksimalnivået fra eksplosiver.