ALTi Bygg og Anlegg skal bygge og installere ny linkspan for fergetrafikken fra Sandefjord. Foto: NRC Group

NRC-datter vinner kontrakt i Sandefjord

Alti Bygg og Anlegg AS, som rett før sommeren ble kjøpt opp av NRG Group, har landet et prestisjeoppdrag for oppgradering av Sandefjord Havn.

NRC Group har gjennom sitt heleide datterselskap, ALTi Bygg og Anlegg, signert en kontrakt med Sandefjord Havn for bygging og installasjon av ny linkspan for fergetrafikken fra Sandefjord. Oppdraget innebærer bygging av nye fundamenter samt en ny helautomatisk rampe som skal håndtere all på- og avkjøring på fergene, melder NRC Group i en pressemelding.

– Vi har ventet på denne oppgraderingsjobben i bortimot 10 år. Det er derfor svært moro at vi blir gitt denne tilliten når jobben nå først skal utføres, sier Geir Nilsen, administrerende direktør for NRC Norge i pressemeldingen.

Oppdraget er regnet som krevende både fagteknisk og logistikkmessig. Mye av arbeidet foregår i sjø og fra lekter, i tillegg til betongarbeider under vann. Parallelt med konstruksjonsarbeidene, skal all fergetrafikk fungere som normalt med minst mulig konsekvens for alle passasjerer, biler og vogntog.

– ALTi har utført mange lignende oppdrag tidligere og har høy kompetanse innenfor dette fagfeltet, sier Nilsen.

Oppdraget ble vunnet i konkurranse med andre og større aktører som ved første tanke kan synes mer naturlige.

– Det gjør oss selvsagt ekstra stolte når det nyeste tilskuddet til NRC Group vinner en slik kontrakt, avslutter Nilsen entusiastisk.

Avtalen har en verdi av ca. 29 millioner kroner. Arbeidet vil påbegynnes i slutten av august 2017 og forventes ferdigstilt i mars 2018.