Slik så det ut på Ski stasjon etter at en mobilkran veltet over togspor og kjøreledning. Foto: Anne-Beth Jensen

Bane NOR tror ikke kranvelt vil stoppe planlagt togoppstart

Anleggskranen som veltet i forbindelse med Follobaneprosjektets anleggsarbeider på Ski stasjon, er nå løftet vekk. Bane NOR tror togene kommer til å gå som normalt mandag morgen.

Fredag morgen ble den mobile anleggskranen løftet vekk fra sporområdet på Ski stasjon. Velten førte til skader på kontaktledningen som gir strøm til togene.

Ingen personer kom til skade når kranen veltet.

Togtrafikken på Østfoldbanen har vært stanset siden 25. juni og skal etter planen starte opp mandag 7. august. Ifølge Bane NOR blir torsdagens kranvelt trolig ikke få konsekvenser for den planlagte oppstarten.

- Bane NOR har som mål å ferdigstille arbeidet slik at togene går som planlagt på mandag morgen og vi tror at dette lar seg gjøre, sier fungerende prosjektdirektør i Follobaneprosjektet Anne Marie Dyrøy.

Politiet og Arbeidstilsynet har gjennomført nødvendige undersøkelser på skadestedet og vil nå fortsette arbeidet med å undersøke krana for å finn årsaken til at den veltet.

- Arbeid med å utbedre skadene på kontaktledningen startet umiddelbart etter at kranen var fjernet. Dette arbeidet tilpasses testingen av signalsystemet på Ski stasjon som er i sluttfasen i henhold til plan for Follobaneprosjektets arbeid i sommer. Signaltestingen og utbedringsarbeidet kan ikke gjøres samtidig, opplyser Bane NOR i en melding fredag.