Foto: Anne-Beth Jensen

Kran veltet under Follobanen-arbeid på Ski

En mobilkran veltet over spor og kjøreledning på Ski stasjon.

Politiet i Follo meldte om hendelsen klokken 13.45 torsdag. Alle nødetater ble kalt ut, men ingen skal ha kommet til skade under uhellet.

- Nødetater og havarikommisjon/arbeidstilsynet er på skadestedet og videre undersøkelser av skadeomfanget vil gjøres så snart området blir frigitt, heter det i en melding fra Bane Nor.

Byggeindustrien har fått bekreftet at ulykken har skjedd under arbeider med Follobanen.

– Foreløpig er dette veldig ferskt, så jeg har ikke fått den fulle oversikt over hva som har skjedd og hva som blir konsekvensene av velten, sier direktør for Follobanen-utbyggingen, Erik Smith, til Byggeindustrien.

Smith er selv på ferie, men er orientert om hendelsen.

Store deler av togtrafikken inn og ut fra Oslo S, blant annet togene mot Ski, har vært tatt ut av trafikk de siste seks ukene på grunn av arbeider med Follobanen og vedlikehold av eksistrende jernbane.

Etter planen skal tografikken åpnes igjen på førstkommende mandag. Det kan i verste fall føre til forsinkelser.

– Inntil få timer siden så alt ut til å gå som planlagt, både på Ski og Oslo S, men dette uhellet kan påvirke Ski-arbeidet i og med at det kommer så tett opp til oppstart. Nå må vi få fjernet kranen og reparert skadene den har forårsaket, før vi kan si noe sikkert om konsekvensene, sier Smith. 

 - Vi arbeider nå med å få full oversikt over hva som har skjedd og hvilke konsekvenser dette kan få. Det er for tidlig å si noe om denne hendelsen vil påvirke oppstarten av togtrafikken gjennom Ski stasjon, sier fungerende prosjektdirektør i Follobaneprosjektet Anne Marie Dyrøy i en melding fra prosjektet.