Hjellnes Consult promoterer bærekraftig gjenbruk på Øya-festivalen

Under Øyafestivalen vil ingeniørene i Hjellnes Consult, i samarbeid med Norsk Gjenvinning, vise frem praktiske løsninger for gjenbruk, en ressurseffektiv trend man ser brer om seg i mange ulike bransjer.

- Gjennom vårt samarbeid med Øyafestivalen får vi muligheten til å vise frem fremtidens løsninger. Øyafestivalen er en av Europas beste på miljø. De er som oss i Hjellnes Consult, medlem i Næring for klima i Oslo kommune, og de tenker foroverlent på disse temaene på samme måte som vi ønsker for vår bransje og i våre prosjekter. I år får vi muligheten til å vise frem to ulike initiativer, sier markedsdirektør og Hjellnes Consult sin ansvarlige for Øya-samarbeidet, Roar Smelhus i en pressemelding.

I forbindelse med inngang/ utgang i Finnmarksgaten vil de plassere en gammel container, for anledningen lånt av Norsk Gjenvinning. Her vil de vise frem eksempler på gode gjenbruksløsninger, og samtidig de ønsker å diskutere slike løsninger med Øyapublikummet.

- Det finnes ikke søppel mer - det som for deg er avfall, er en råvare for oss. Visste du for eksempel at over 750 kilo med jern og metall gjenvinnes fra et bilvrak og at gårsdagens nyheter fra en papiravis kan bli morgendagens papirposer, sier Thomas Mørch i Norsk Gjenvinning.

- Økt ressursutnyttelse av avfall er et stort og viktig fokusområde, og det gjelder ikke bare å ta vare på verdifulle ressurser, men også å redusere avfallsmengdene, sier han.

Han har vært en viktig bidragsyter i «veikartet for sirkulær økonomi», som ble utarbeidet som et ledd i Regjeringens rapport om grønn konkurransekraft som ble levert i fjor høst.

- Veikartet viser hvordan den sirkulære økonomien kan få stor betydning for norsk konkurransekraft og verdiskapning, og den beskriver avfalls- og gjenvinningsbransjens viktige rolle i dette. Det er viktig for oss å nå ut med dette budskapet, også til forbrukerne, poengterer Smelhus.

- Materialeksperter vil i fremtiden få en stadig viktigere rolle, og med riktig teft og fokus, vil gjenbruk få både stor verdi og utbredelse. Dette er også et viktig tema i Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall, sier Hjellnes Consults materialekspert Eirik R. Wærner.