Gunnar Slinning Østad fra Undervisningsbygg på befaring på Linderud skole. Foto: Undervisningsbygg

Brannsikkerheten er i høysetet når Oslo-skolene huser Norway Cup-deltakere

Tradisjonen tro åpner Oslo kommune skoler for unge fotballspillere fra hele verden under Norway Cup.

Undervisningsbygg har eieransvaret for brannsikkerhet og tekniske installasjoner.

I år blir 32 skoler brukt til innkvartering av omtrent 10.000 deltakere og lagledere i Norway Cup. I perioden 24. juli til 9. august fungerer skolebyggene midlertidig som overnattingssteder, noe som medfører en annen tilrettelegging og andre brannforskrifter enn skolene vanligvis opererer under.

Forskriftene legger blant annet begrensinger på antall beboere per rom, størrelse på og plassering av madrasser, bruk av elektrisk utstyr, hvor og når man kan tørke klær, og hvilke rom som kan benyttes.

Flere hundre frivillige fra organisasjoner og idrettslag rundt om i Oslo sørger for vakthold og sikkerhet på skolene døgnet rundt mens skolene brukes til overnatting. Undervisningsbygg, som eier og drifter skolebyggene i Oslo, har bistått Norway Cup og vaktlagene med informasjon for å drifte skolene ved overnatting, og følger opp med daglige besøk i dagene før og under turneringen.

- Det kan være utfordrende å få så mange barn og unge til å følge regler som de ikke kjenner fra før, men Undervisningsbygg samarbeider med de frivillige og ledelsen i Norway Cup for å få dette til, sier seniorrådgiver Gunnar Slinning Østad i Undervisningsbygg.

Sammen med 11 kolleger fra Undervisningsbygg reiser han daglig rundt på skolene for å sørge for at alt er i orden. Alle skolene får besøk minst en gang i døgnet. Sammen sørger Undervisningsbygg, Norway Cup, de frivillige og deltakerne for at Oslo-skolene er trygge bosteder under turneringen.