Arkivfoto

Ny runde med Barnas Byggeskole

For tolvte år på rad samler NCC i Norge barn i alderen fem til tolv år for å gi dem en introduksjon til bygg- og anleggsbransjen.

Barnas Byggeskole er et prosjekt for å skape interesse hos barn og unge for bygg- og anleggsfag. Målet for uken er at barna øker kunnskap og interesse for byggebransjen, teknikk- og realfag, samt å gi barna en morsom og utviklende sommeruke. Totalt har over 1.000 barn deltatt de ti årene byggeskolen er blitt arrangert.

I år, som i fjor, skal barna blant annet bygge humlekasser. Disse skal også settes ut i skogen slik at humledronningene enklere kan bygge opp en egen koloni med humler.

I Oslo skal barna også lære og artsbestemme humler i nærområdet, samt være med å bygge undervisningsbenker i skolegården som skal overrekkes årets samarbeidsskole Trasop skole. Til dette arbeidet får barna kyndige hjelp av erfarne håndverkere fra NCC. Byggverket bygges i bærekraftige materialer og vil være til glede for skolenes elever i flere år fremover.

I Asker er arbeidet med å finne samarbeidsskole godt i gang, og også her skal barna bygge for nærmiljøet med kyndig hjelp av erfarne håndverkere fra NCC.

NCC skriver på sine nettsider at i år skal 70 barn fra Oslo og Asker mellom åtte og tolv år snekre, legge asfalt, leke og lære om byggfaget.