Mercedes-Benz lanserer pick-up

Mercedes-Benz X-klasse ble nylig avduket under en seremoni i Capetown, Sør-Afrika. Pickupen representerer et helt nytt segment for Mercedes-Benz.

- Nye Mercedes-Benz X-klasse skal kombinerer de tradisjonelle pickup-egenskapene med typiske Mercedes-Benz egenskaper som komfort, design, sikkerhet, gode kommunikasjonsmuligheter og ikke minst «personalisering» av bilen, heter det i en melding fra bilprodusenten.Nye Mercedes-Benz X-klasse kommer i tre design- og utstyrsvarianter:

X-klasse Pure er basismodellen.

X-klasse Progressive er modellen for de som trenger en robust pickup, men med ekstra styling og komfort.

X-klasse Power er toppmodellen, både når det gjelder design og utstyrsnivå.

Fire eller seks sylindre
Ved lansering kommer bilen med to firesylindrede dieselmotoralternativ på 2,3 liter. X220d har en motor på 120 kW/163 hk og et dreiemoment på 403 Nm. Den kraftigere X250d har 140 kW/190 hk og et dreiemoment på 450 Nm. Begge alternativene kan leveres med enten bakhjulsdrift eller 4X4 som kan kobles inn ved behov. En 6-trinns manuell girkasse vil være standard, men den kraftigste motoren kan også leveres med en 7-trinns automatgirkasse. Alle 4X4-modellene leveres med Downhill Speed Regulation (DSR) som standard

Toppmodellen, som lanseres i 2018, vil få en V6-motor med 190 kW/258 hk og et dreiemoment på 550 Nm. X350d kommer standard med en 7G-Tronic Plus girkasse, 4MATIC-system og Eco start-stopp-funksjon. I tillegg kan Dynamic Select-systemet bestilles på denne modellen. Teknologien i dette systemet tillater føreren å justere bilen etter individuelle preferanser, fra komfort til en mer sportslig kjørestil. Totalt finnes fem programmer: Komfort, ECO, sport, manuell og offroad. Programmene modifiserer motorens karakteristikk, skiftintervallene til automatgirkassen samt start-stopp-funksjonen.

Den kan lastes med inntil 1.100 kg, og har en maksimal tilhengervekt på 3.500 kg.

Komfortfjæringen med bakkeklaring på 202 mm er standard på bilene som selges i Europa. 20 mm ekstra fjæringsvei er tilgjengelig som ekstrautstyr, dette gir økt bakkeklaring og bedre offroad-egenskaper.

Fronten har det typiske uttrykket som kjennetegner de øvrige Mercedes-Benz SUVene med en sentralt plassert stjerne i grillen. Frontlysene er trukket så langt ut i sidene som mulig for å underbygge det brede uttrykket. Avhengig av hvilket utstyrsnivå bilen har, kommer det frem ulike uttrykk i den nedre delen av bilens front. Basisvarianten Pure er ulakkert mens Progressive-designet har en lakkert overflate i bilens farger. Toppmodellen Power har lakkert støtfanger, og i tillegg er underbeskyttelsen i chrome. Totalt leveres bilen i ni ulike lakkfarger, samt at det er et stort utvalg av 17-, 18- eller 19-tommers felger å velge mellom.

Planet er designet slik at en europall kan lastes inn i lengderetningen mellom hjulbuene. Lasterommet har standard belysning av planet. LED-belysningen er montert i det tredje bremselyset, og lyser opp hele lasteplanet ved å trykke på en bryter i midtkonsollen. Det er også et 12V-uttak på planet.

Instrumentpanelet har de konkave linjene vi kjenner fra andre Mercedes-Benz-modeller og strekker seg ut over hele bredden på instrumentpanelet. Også her finner vi tre utstyrsnivå med Power på topp med mattsort- og aluminiumsdetaljer, samt imiterte trepaneler. Den øvre delen av førerhuset kan kles med sort eller nøttebrunt Artico kunstskinn.

Sentralt plassert finner man den frittstående skjermen som vi kjenner fra blant annet V-klasse. Dersom Command online bestilles, er skjermen på 8,4 tommer.

X-klasse har et høyt sikkerhetsnivå. Førerhuset er ekstra solid med en struktur hvor front og bakdel av bilen kan absorbere energi gjennom deformasjons-soner. Bilen er utstyrt med syv kollisjonsputer.

For aktiv sikkerhet kan X-klasse leveres med aktiv bremse-assistent, filholder-assistent og skiltgjenkjenningssystem. I tillegg kommer også tilhengerstabilisering, dekktrykksovervåkning, nødoppringingssystem, cruisekontroll og LED hovedlys. 360˚ kamera og ryggekamera er også tilgjengelig.

Mercedes-Benz X-klasse vil bli produsert ved Nissans fabrikk i Barcelona, og er et resultat av den strategiske alliansen som ble innledet mellom Nissan/Renault og Daimler AG for syv år siden. Mercedes-Benz X-klasse deler, av kostnadseffektive årsaker, enkelte komponenter med Nissan Navara. Mercedes-Benz X-klasse vil bli lansert i Norge i høst.