Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ap lover yrkesfagmilliard

Arbeiderpartiet lover å bevilge en milliard til yrkesfag i løpet av neste stortingsperiode – i tillegg til en tiltakspakke for å få unge i arbeid. 

Arbeiderpartiet (Ap) lover å bevilge minst en milliard kroner i neste periode for å styrke yrkesopplæringen og sikre nok læreplasser. Avtalen innebærer også et tettere samarbeid mellom staten, skoleeierne og partene i arbeidslivet. Midlene vil blant annet gå til å oppdatere utstyr og få til en ordning med praksistilskudd.

Partiet lanserer også en tiltakspakke der de blant annet vil opprette flere studieplasser for å hindre at unge blir stående utenfor arbeidslivet.

– Hvis unge mennesker blir stående utenfor arbeid og opplæring for lenge, så kan de bli stående ute hele livet. Som samfunn har vi ikke råd til det. Derfor går Arbeiderpartiet (Ap) til valg på en bred pakke for å få unge inn i arbeidslivet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

De sju tiltakene som Ap lanserer skal sikre at unge får kompetanse for framtiden, at de får hjelp til å komme å komme inn i arbeid, og at de får tilrettelegging ved behov. Blant annet skal flere lærere per elev, flere studieplasser og finansiering av flere tiltaksplasser bidra til det.