Illustrasjonsfoto

Økt omsetning men lavere resultat fra Skanska

I løpet av årets første seks måneder har Skanska økt omsetningen med seks prosent i forhold til samme tid i fjor.

Justert for valutaeffekter omsatte konsernet globalt for 79,1 milliarder svenske kroner (72,5) i perioden januar til juni 2017.

Driftsresultatet endte på 3,3 milliarder svenske kroner (3,6), en nedgang på ti prosent i forhold til året før.

Driftsresultatet innen construction endte på 0,5 milliarder svenske kroner (1,3), som gir en driftsmargin på 0,7 prosent (2,1). Justert for valutaeffekter er dette en nedgang på 63 prosent. Store prosjektnedskrivninger i USA og Storbritannia ble gjennomført i perioden. Disse nedskrivningene påvirket resultatet med henholdsvis 420 og 360 millioner svenske kroner.

- I første halvår 2017 økte våre inntekter i lokale valutaer og resultatet per aksje økte, og vi opprettholder en sterk finansiell stilling. Forretningsstrømmene innen bolig- og næringseiendomsutvikling hadde begge en imponerende ytelse, men ytelsen innen construction er tungt belastet av prosjektnedskrivninger i andre kvartal, noe som ikke er tilfredsstillende. Som kommunisert 14. juli ble det gjennomført nedskrivinger i løpet av andre kvartal i forbindelse med kostnadsoverskridelser i USA og Storbritannia. Dette overskygger den sterke utviklingen i Norden, og Sverige spesielt, og den stabile driften i flertallet av USAs prosjekter. Dette er selvsagt ikke akseptabelt, og vi har tatt og tar ytterligere tiltak for å gjenopprette lønnsomheten i USA, Storbritannia og Polen, der sistnevnte går etter planen. Dette inkluderer ytterligere styrking av risikostyring og opplæring, fokusering på driften og redusering av organisasjonsutgifter, sier konsernsjef i Skanska, Johan Karlström.

Skanska rapporter ikke egne tall for den norske virksomheten.