Barkebrann i Larvik – naboer evakuert på grunn av røykfare

Det er stor røykutvikling fra en brann i et barkanlegg på Sky i Larvik. Politiet har evakuert naboer på grunn av røyken.

Vindretningen gjorde at politiet gikk fra dør til dør til beboere nordøst for anlegget i Skiensveien og ba dem om å evakuere, eventuelt lukke dører og vinduer. Dersom vindretningen skulle endre seg er politiet forberedt på å stenge trafikken på E 18 dersom det skulle bli nødvendig, opplyser operasjonsleder Inge Omli Landsrød til VG.

Vestviken 110-sentral opplyste først til NTB at det ulmet i barken, og at det ikke var snakk om åpne flammer da brannvesenet kom til stedet.

– Brannen har ikke avtatt. Nå har brannvesenet fått tak i en slags lift så de får spylt ovenfra. Røyken er konstant og like stor som den har vært siden 13-tiden, sier operasjonsleder Inge Omli Landsrød til VG.

Brannen er under kontroll, men politiet opplyser at det ikke finnes noen prognoser for når den vil bli slukket.

Det var forbipasserende som så røyken og meldte fra om brannen. Brannvesenet meldte om brannen på Twitter klokken 13.12.

– Det har vært en selvantenning i barkhaugene som har ført til røykutviklingen, sier brannkonstabel Thorbjørn Andersen til Østlands-Posten.