Statens vegvesen vil etter planen komme i gang med ny brygge på Gjendeosen i løpet av høsten 2017. Foto: Grete Kongshaug / Statens vegvesen

Vegvesenet avlyser to konkurranser - planlegger fortsatt delvis start i høst

Turistvegseksjonen i Statens vegvesen har avlyst konkurransene for Gjendeosen og Flye 1389. De to Turistveg-prosjektene ønskes fortsatt bygget, og Vegvesenet skal etter planen lyse dem ut igjen i løpet av året.

Det skriver Nasjonale turistveger i en pressemelding denne uken.

Statens vegvesen, Turistvegseksjonen, inviterte til åpen tilbudskonkurranse, og søkte entreprenører for de to Turistveg-utbyggingene Gjendeosen og Flye 1389. Fristen for anbudene var 31. mai for Flye 1389 og 6. juni for Gjendeosen.

– Et presset marked gjør at det er lite konkurranse om disse tiltakene. Statens vegvesen mottok ingen tilbud angående bygging av Flye 1389. Vedrørende utbyggingen av Gjendeosen-Reinsvangen mottok Statens vegvesen ett tilbud, men dette var for høyt til at vi kunne akseptere det, sier Grete Kongshaug, prosjektleder for Gjendeosen i Statens vegvesen.

Med ønske om å starte opp som planlagt, utlyser Statens vegvesen deler av konkurransen på nytt.

– Slik kan vi komme i gang med parkeringen og ny brygge på Gjendeosen-Reinsvangen høsten 2017 uten for store forsinkelser, sier Kongshaug.

Servicebyggene på Gjendeosen og Reinsvangen, og Flye 1389 vil etter planen lyses ut på nytt i løpet av året, etter at Vegvesenet har lagt inn visse kostnadsbesparende endringer.