Illustrasjon: Google Maps

Vegvesenet må flytte autovern som stenger beboer fra fylkesveien

Et autovern i Skjervøy i Troms må flyttes for å gi en beboer like ved fylkesvei 866 tilgang til veien – men kun til fots.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Det er fylkesrådet i Troms som beslutter at beboeren har rett til gangadkomst til veien.

Statens vegvesen besluttet i 2009 at en avkjørsel i Strandvegen på Skjervøy til fylkesvei 866 måtte stenges igjen av trafikksikkerhetshensyn. Vurderingen den gang var at det var en uheldig utformet avkjørsel uten snuareal, som førte til at man måtte rygge ut fra parkeringsplassen på fylkesveien.

Siden har huset skiftet eiere to ganger. I august i fjor begjærte den seneste eieren avkjørselen åpnet igjen, heter det i artikkelen på nordlys.no.

Da ble det fattet et formelt stengningsvedtak, som den nye eieren klagde på og presiserte at de først og fremst ønsket gangadkomst fra fylkesveien.

Statens vegvesen og huseier har nådd en enighet om at det vil kunne åpnes for gangadkomst gjennom rekkverket. Rekkverket skal også flyttes slik at det ikke lenger står på huseierens eiendom.

Fylkesrådet fikk saken på bordet i et møte i forrige uke, og stemplet gjennom et vedtak i tråd med innstillingen, skriver Nordlys.