Dette er Monolith Properties' planer for det 15 mål store planområdet Harbitzalleen 2-12 tett på Skøyen stasjon i Oslo. Illustrasjon: Element Arkitekter

Vil bygge storprosjekt på Skøyen

Anders Buchardt og Arthur Strand planlegger gjennom eiendomsselskapet Monolith Properties AS å bygge omtrent 40.000 kvadratmeter bolig og næring på Skøyen i Oslo.

Det skriver Estate Nyheter i en artikkel denne uken.

Element Arkitekter har på vegne av Monolith Properties bestilt oppstartsmøte for det 15 mål store planområdet Harbitzalleen 2-12 tett på Skøyen stasjon i Oslo. Av bestillingsdokumentet, som Estate Nyheter har fått tak i, fremgår at Monolith Properties ønsker å bygge omtrent 40.000 kvadratmeter BRA, hvor det er en 80/20 fordeling på bolig og næring.

«Smart, trygg og grønn»

Den planlagte bebyggelsen er på opptil 14 etasjer på 15 prosent av feltet.

– Dette er vårt hovedalternativ, som er svært godt tilpasset kommuneplanens visjon «Smart, trygg og grønn». Alternativet har en kvartalsstruktur som gir høy utnyttelse med mange boliger kombinert med en stor indre park. Planforslaget har en svært høy miljøprofil og er tilpasset høringsutkastet til områdeplan og kommuneplanen. Dette kan bli et unikt prosjekt i Oslo-sammenheng, uttaler Arthur Strand i en epost til Byggeindustrien torsdag.

Her opplyser Strand at eiendomsselskapet har jobbet sammen med Element Arkitekter i omtrent ett år på prosjektet, men at man fortsatt er for tidlig i prosessen til å si noe om tidshorisonten for Skøyen-utbyggingen.

– Ukontroversielt

Området er allerede regulert til bolig og er i tillegg avsatt til bolig med lav del næring i både kommuneplanen og områdereguleringen for Skøyen.

«Prosjektet er etter vår mening ukontroversielt og et svært positivt tilskudd til Skøyen både i forhold til fortetting, nærhet til kollektivknutepunkt og tilgang på store gode grøntarealer i selve prosjektet. Det bør derfor være en ukomplisert planprosess», skriver Element Arkitekter til Plan- og bygningsetaten.

Det er flere tomter som inngår i planområdet. Strand opplyser til Estate Nyheter at Monolith Properties har kjøpt mange av disse, samtidig som de har inngått flere samarbeidsavtaler.

Monolith Properties eies 50/50 av Anders Buchardt (Abactus AS) og Arthur Strand (Black Bricks Invest AS). Strand har drevet egne selskaper innen utvikling og investering i eiendom siden 1999, heter det i artikkelen på estatenyheter.no.