Foto: Statens vegvesen

BetonmastHæhre halvveis i Tjernfjelltunnelen

Statens vegvesen og BetonmastHæhre-selskapet Hæhre Entreprenør har kommet seg halvveis gjennom fjellet i Tjernfjelltunnelen på riksvei 77 i Nordland.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

– Nå har vi akkurat passert 1.615 meter, og er dermed halvveis igjennom fjellet, sier byggeleder Frank Helgesen i Statens vegvesen.

Syv måneder etter første salve kan Statens vegvesen og Hæhre Entreprenør notere seg halvveis igjennom den 3.230 meter lange Tjernfjelltunnelen i Saltdal i Nordland. Arbeidene startet på E6-siden i vest, men fra juni og i noen måneder fremover er det tunneldriving også fra Junkerdalssiden, skriver Vegvesenet.

– Vi regner med at gjennomslaget skjer i løpet av første kvartal i 2018. Etter dette er det mye som gjenstår, så trafikantene må vente til høsten 2019 før de kan få kjøre igjennom, understreker Helgesen.

Når det er hull igjennom fjellet, skal det jobbes med vann- og frostsikring, veibygging og elektroinstallasjoner. Når alt sikkerhetsutstyr er på plass må dette testes, og det skal også bygges vei på begge sider før tunnelen kan åpne for trafikk, heter det i meldingen på vegvesen.no.