På det markerte området ønsker OBOS å utvikle et stort bolig- og næringsområde med miljøvennlige bygg. Illustrasjon: OBOS

Disse fire konkurrerer om miljøvennlig OBOS-prosjekt på Fornebu

OBOS Fornebu har valgt ut fire arkitektkontor og -team som inviteres til å delta i den begrensete arkitektkonkurransen om 700 miljøvennlige boliger på OBOS delområde 9.4 på Fornebu.

Det skriver Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) i en pressemelding på sine nettsider.

36 søknader fra totalt 56 kontorer var resultatet av en åpen konkurranse hvor OBOS inviterte alle interesserte team til å delta.

Les konkurransegrunnlaget her.

– Vi ønsker å samarbeide med de beste arkitektene. Derfor har vi gått bredt ut med en åpen invitasjon. Vi ville se hvilke arkitekter som syntes det var interessant å tegne denne typen boliger og område. Et så stort område med så store ambisjoner er noe jeg vil si er forholdsvis nytt i Norge, sier prosjektsjef Tor Evert Lindeland i OBOS til Byggeindustrien. 

– Det er viktig for OBOS at vi får inn gode planforslag som kan oppfylle ambisjonene om å skape et variert og levende by- og boligområdet, fortsetter han.

OBOS har som mål for delområdet på Fornebu å utvikle til et fremtidsrettet og bærekraftig bolig- og byområde med omtrent 700 boliger og inntil 5.000 kvadratmeter med handel, service og tjenestefunksjoner på gateplan.

Boligbyggerkonsernet har inngått et samarbeid med NAL og FutureBuilt for å nå de ambisiøse målene for utbyggingen.

Dette er de fire prekvalifiserte teamene:

  • Arkitema Architects
  • Dyrvik Arkitekter i samarbeid Transborder Studio og Michael Lommertz fra Bollinger + Grohmann
  • LPO Arkitekter) i samarbeid med Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, Studio Vatn og Arkitekt MNAL Jørgen Tandberg
  • Reiulf Ramstad arkitekter

De 36 søknadene er vurdert ut fra tre kriterier: referanseprosjekter, oppgaveforståelse og kompetanse for tilbudt personell

Evalueringskomiteen bestod av Tor Evert Lindeland og Anders Gregersen fra OBOS Fornebu, sivilarkitekt MNAL Jakob Krupka fra OBOS nye Hjem, arkitekt og ingeniør Andreas Kronvall fra Skanska, sivilarkitekt MNAL Stein Stoknes fra FutureBuilt og NAL-oppnevnt sivilarkitekt Henriette Salvesen.

De fire prekvalifiserte teamene skal nå tegne på prosjektet frem til 29. september, før en ny evaluering finner sted.