Arkivfoto

Samler SHA-koordinatorer til faglig påfyll

Et godt forankret arbeid med sikkerhet, helse og arbeidsmiljø er en viktig bit i en seriøs bygge- og anleggsnæring. I dette arbeidet har SHA-koordinatorene spesielt viktig roller. 

Men hva det innebærer å være SHA-koordinator er ofte uklart – både for byggherre, koordinatorene selv og de øvrige aktørene i prosjektene.

Kristin Haaland

– Jeg har selv jobbet som koordinator i prosjekter fra helt tilbake i 1996 og ofte kjent på usikkerheten i hvilken rolle jeg har påtatt meg og hvordan jeg skal gjøre jobben, sier Kristin Haaland, leder i Norges bygg- og eiendomsforening (NBEF). NBEF er en av de som i dag står bak koordiantorskolen.no

Koordinatorskolen.no ble etablert for å skape en enhetlig forståelse av koordinatorrollen og for å gi bransjen tilgang til kompetente SHA-koordinatorer. Med ca. 40 kurs og ca. 1.100 deltagere har skolen kommet et steg på veien for å oppnå målene.

Nå samler koordinatorskolen tidligere deltagere til en KoordiantorCamp 23. august . For å gi koordinatorene møteplass hvor de kan bygge nettverk, snakke med likesinnede om felles problemstillinger og lære nytt.

– Det faglige programmet blir bredt med alt fra juridiske emner til mer praktiske temaer som sikre løft. Revideringen av byggherreforskriften blir et av temaene som skal opp. I tillegg legges det opp til at koordinatorene skal kunne få svar på juridiske forhold knyttet til rollen gjennom «Spør advokaten». Fordi dette er et nytt tilbud var vi usikre på responsen, men den har vært over all forventning. Vi må kanskje flytte til et større lokale enn først planlagt, sier Haaland.

Selv om det faglige er viktig er det også lagt opp til mulighet for å treffe kollegaer og bygge nettverk.

– Utveksling av erfaringer i nettverk vil også bidra til en mer enhetlig forståelse for rollen som koordinator, påpeker hun.

Det er også på planen å legge til rette for leverandørutstilling av verktøy og utstyr som koordinatorene kan benytte i sin hverdag eller ha nytte av å kjenne til.