Foto: Ciro Fusco/ANSA via AP

Fem etasjers leilighetsbygg har kollapset utenfor Napoli

En femetasjes leilighetsbygning har kollapset i en by i nærheten av Napoli i Sør-Italia. Åtte personer er savnet.

Åtte personer, inkludert to barn, er ikke gjort rede for etter at bygningen kollapset i kystbyen Torre Annunziata fredag morgen. Barna skal være 8 og 11 år gamle, opplyser byens ordfører, Enzo Ascione, til Corriere della Sera.

Bygningen skal være bebodd av to familier med totalt åtte personer, skriver Napoli Today. La Repubblica har snakket med brannvesenet som mener at ulykken skyldes at tredje og fjerde etasje kollapset rundt klokka 06.20. To av etasjene i komplekset skal ha stått tomme på grunn av oppussing, melder Lettera35.

Kvinne ropte om hjelp

Rundt 70 mennesker deltar i redningsarbeidet, blant dem politifolk med søkshunder, melder Corriere della Sera. Samme avis skriver at redningsmenn har rapportert om at de har hørt stemmen til en kvinne som ba om hjelp i bygningen rundt klokken 09:20. Hun er ennå ikke funnet i ruinene.

Ingen eksplosjon

Vitner har fortalt til det italienske nyhetsbyrået ANSA at det ikke var noen eksplosjon før hendelsen. Et godstog passerte like ved bygningen rett før den kollapset. Brannmenn har tatt i bruk lange, uttrekkbare stiger for å kontrollere stabiliteten i en tilstøtende bygning i boligområdet. Redningsarbeidere fjerner murstein for hånd og sender det ut i bøtter.

To brannmenn skal ha blitt skadd under redningsarbeidet, fordi de ble truffet av steinsprut under utgravningsoperasjonen. Én av brannmennene er nå brakt til sykehus, skriver Corriere della Sera.