Høgskolen HSN-Ringerike i Hønefoss. Illustrasjon: Lerche Arkitekter

Spenncon leverer til bolig- og campusutbygging

Soennconn har vunnet kontrakter om leveranse av elementer til boligprosjektet Perspektiv Steinavegen i Trondheim og til Høgskolen HSN-Ringerike i Hønefoss.

Det skriver Spenncon i to pressemeldinger torsdag.

Spenncon har fått totalansvar for prosjektering, produksjon og montasje av alle prefabrikkerte stål- og betongelementer til Heimdal Boligs nye prosjekt Perspektiv Steinanvegen i Trondheim, eter det i den ene meldingen fra Spenncon.

Prosjektet er delt i to byggetrinn, hvorav det er gitt igangsettelsesordre for byggetrinn én.
Spenncon utfører arbeidet som en totalunderentreprise for Backe Trondheim, og leveransen til begge byggetrinn er på i alt 14.700 tonn fordelt på 21.200 kvadratmeter hulldekker, 5.300 kvadratmeter kompaktvegger, 1.000 tonn prefabrikkert bæresystem, 3.000 kvadratmeter balkonger og svalganger, 350 tonn trapper, samt 200 tonn stålkonstruksjoner.

Montasjen skal foregå fra midten av desember 2017 til midten av oktober 2018.

Samtidig skal Høgskolen HSN-Ringerike i Hønefoss utvikle et campusområde med studentboliger, undervisning og nærings- og innovasjonsaktører under navnet Kunnskapspark Ringerike.

Spenncon er her leverandør og montør av hulldekker, stålbjelker og stålsøyler. Leveringen og montasjen foregår fra januar til mars 2018. Byggherre er Statsbygg, og entreprenøren HENT har fått oppdraget som en totalentreprise.