Illustrasjon: Sweco

Byggestart på Tine-meieri over sommeren

Like over sommeren starter LAB Entreprenør byggingen av Tines nye meieri i Bergen.

Det skriver Bergensavisen i en artikkel på sine nettsider denne uken.

Det nye meieriet skal stå ferdig i 2019, heter det i artikkelen.

Målet er at det nye meieriet på Flesland i Bergen skal være Nordens mest effektive, fremtidsrettede og lønnsomme anlegg, opplyser Tine i en pressemelding. Det nye anlegget på Flesland blir, ifølge ba.no, blant de største enkeltinvesteringene i Tine.

Meierikonsernet har tidligere antydet et kostnadsnivå for det nye anlegget på omkring 800 millioner kroner.

– Det nye meieriet i Bergen skal videreføre produksjonen fra Minde. I tillegg skal melkeproduksjonen i Byrkjelo deles mellom meieriet i Bergen og i Ålesund, men med hovedtyngden i Bergen. Meieriet i Byrkjelo skal fortsette med sin osteproduksjon, uttaler kommunikasjonsrådgiver Olav Håland i Tine.

I dag ligger meieriet til Tine på Minde. Det sto ferdigbygget i 1959. Den siste store rehabiliteringen var i 1995.

– Meieriet er nå ganske nedslitt og lite fleksibelt for ombygging. I tillegg har Bergen kommune bybane-planer for det aktuelle området. Vi har innsett at skal vi være aktive i Bergen, må vi flytte oss, sier Håland.

Det nye anlegget på 18.000 kvadratmeter bygges både for produksjon, lagerhold og direkte distribusjon.

Meieriet vil ha en daglig kapasitet til å motta og behandle cirka 300.000 liter melk og tappe omtrent 230.000 kartonger med fire ulike typer melk, samt fløte.

Meieriet skal blant annet kobles til fjernvarmenettet Flesland og vil få 6.000 kvadratmeter solceller på taket, for å produsere egen strøm. I tillegg blir det egen fyllestasjon for biodiesel til distribusjonsbilene, og det legges opp til elektrifisering av Tines bilpark etter hvert, heter det i pressemeldingen som Bergensavisen har fått.