Øyvind Moshagen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på kjøretur. Foto: Nye Veier

Nye Veier på biltur med samferdselsministeren

Fredag kjørte samferdselsministeren E6 fra Øyer til Moelv sammen med Nye Veier. Tidlig involvering av entreprenør, gjenbruk av eksisterende vei og konkurransekrav for Mjøsbrua var blant temaene som ble diskutert under bilturen.

Prosjektdirektør Øyvind Moshagen satt ved rattet, mens samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk oppleve dagens E6 fra passasjersetet.

Det er viktig for oss i Nye Veier å ha tett og god dialog med samferdselsministeren, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør for Nye Veier E6 Mjøsregionen.

Bilturen startet i Øyer og endte opp i Moelv. Underveis ble det lagt inn stopp i Vingnesvika ved Lillehammer og ved Mjøsbrua.

Under stoppet i Vingnesvika informerte vi om hvorfor vi skal involvere entreprenørene på et langt tidligere tidspunkt enn før, og vi brukte en del tid på å snakke om gjenbruk av eksiterende vei. Fra Lillehammer og sørover til Mjøsbrua kan vi gjenbruke bortimot 80 prosent av dagens vei, sa Moshagen.

På Mjøsbrua fikk Solvik-Olsen mer informasjon om hvordan Nye Veier planlegger å gjennomføre bruprosjektet over Mjøsa.

Brutype skal velges i arbeidet med reguleringsplanen. Det er i reguleringsfasen Nye Veier mener det er viktig å bruke entreprenørens spisskompetanse. Med tidlig involvering av entreprenøren sikrer vi gode reguleringsplaner med høyere kvalitet enn vanlig. Dermed unngår vi fordyrende omreguleringsprosesser før eller i byggefasen, og vi får mer vei for pengene på kortere tid, forklarte Moshagen.

Hensikten er å utvikle prosjektene sammen med entreprenøren slik at vi sikrer gode og gjennomførbare løsninger til rett pris.

Hva som blir de endelige kravene i konkurransen for Mjøsbrua er ikke påbegynt, sa Moshagen.

Samferdselsministeren viste stor interesse for temaene som ble diskutert.

Bedre veier knytter oss sammen. Vi skal ikke bare til Hamar og Moelv med denne veien, men helt til Trondheim uttalte Solvik-Olsen.

Bilturen ble avsluttet like sør for Moelv der statsministeren var på plass for å erklære anleggsarbeidene for E6 gjennom Hedmark for åpnet.

Vi ser at Nye Veier får bygd mer vei for pengene. Vi kan slå fast at måten vi bygger på har noe å si for kostnaden, sa Solvik-Olsen under markeringen ved Moelv.

Veistrekningen Moelv - Øyer er 37 km og skal bygges som firefelts motorvei. Strekningen er en del av Nye Veiers portefølje. Det er ikke bestemt når det blir byggestart.