Foto: Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet øker opsjonen og selger hovedkontoret

Felleskjøpet Agri kjøper opp eiendomsselskapet Depotgata 22, som eier det Snøhetta-tegnede hovedkontoret, og selger selskapet videre til Pareto.

I 2014 flyttet rundt 200 ansatte inn i Felleskjøpet Agris nye hovedkontor i Depotgata 22 i Lillestrøm. Snøhetta er arkitekten bak det 6.000 kvadratmeter store kontorbygget som leies av Felleskjøpet. Nå får bygget ny eier, skriver Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

Hovedkontoret er kjent under navnet «D22» og huser sentrale administrative funksjoner i Felleskjøpet. Felleskjøpet ble tildelt Skedsmo kommunes byggeskikkpris i 2015 for D22.

– Vi er nå inne i vårt tredje år i D22, og vi stortrives. Valget om plassering i Lillestrøm hadde bakgrunn i en rekke vurderinger, og blant de viktigste var enkel tilkomst og nærhet til Oslo og Gardermoen for både tog- og bilpendlere. I tillegg har vi i nærhet til landbruket her på Lillestrøm, sier John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

I 2012 inngikk Felleskjøpet en 15 års leieavtale for et nybygg med Depotgata 22 AS, som er eier av eiendommen. I 2014 kjøpte eiendomsselskapet Linstow opp Depotgata 22 AS og ferdigstilte prosjektet. Siden inngåelse av leieavtalen har Felleskjøpet hatt en kjøpsopsjon av Depotgata 22 AS. Felleskjøpet har nå utøvet sin opsjon og kjøpt selskapet Depotgata 22 AS av Linstow AS, heter det i pressemeldingen fra Felleskjøpet.

– Samtidig som Felleskjøpet Agri kjøper Depotgata 22 AS av Linstow, selger vi selskapet videre til Pareto. Vi har kommet til enighet med Linstow om utøvelse av kjøpsopsjonen av selskapet samt salg og inngåelse av ny, langvarig leieavtale på 20 år med de nye eierne Pareto, sier Eirik Jensen, sjef for etablering og eiendomsutvikling i Agri Eiendom, som er et datterselskap av Felleskjøpet Agri.