Konsernsjef Jon Valen-Sendstad i GK Gruppen.

Over 16 prosents omsetningsvekst for GK i 2016

Omsetningen til GK Gruppen økte med 16,7 prosent til 5,5 milliarder kroner i 2016 sammenlignet med 2015.

Det skriver GK Gruppen i en pressemelding fredag.

Regnskapstallene til GK Gruppen for 2016 viser kraftig vekst i omsetning og positivt resultat, heter det i meldingen.

Veksten skyldtes, ifølge GK, spesielt fremgang innen rør og elektro, samt et godt resultat i Sverige.

Rørvirksomheten til GK Gruppen landet på omtrent 1,2 milliarder kroner, hvorav Norge sto for rundt 800 millioner. Dette er, ifølge pressemeldingen, en sterk forbedring fra året før. Elektrovirksomheten i Norge økte også til over en halv milliard.

Selskapet har vokst i antall ansatte og med flere nyetableringer. GK Gruppen er i dag representert med 52 kontorer i Norge, 24 kontorer i Sverige og åtte i Danmark.

– GK Gruppen fortsetter å vokse. Vi har etablert oss med flere fag på flere steder og ser at vi drar nytte av vår store lokale tilstedeværelse som er bygd opp over mange år, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad i GK Gruppen.

Resultatet før skatt ble på 90 millioner kroner.

– Resultatet kunne vært bedre, men vi må erkjenne at vekst koster. Vi mener likevel at vekst er rett prioritering. GK skal ha et komplett tilbud av tekniske tjenester i hele Skandinavia noe vi har lagt grunnlag for gjennom 2016, forsetter Valen-Sendstad.

GK Gruppen hadde en ordreinngang i 2016 på 5,5 milliarder kroner, og produksjonsreserven mot 2017 er, ifølge pressemeldingen, opprettholdt blant annet gjennom tilslag på flere store kontrakter.