<p>Rundt 400 møtte opp da Statsbygg inviterte samtlige arbeidere på Nasjonalmuseet til sommerlunsj.</p>Steinar Støre, prosjektdirektør i Statsbygg.André Engedal

Statsbygg samlet 400 arbeidere til grillfest

Statsbygg inviterte torsdag formiddag samtlige av arbeiderne på Nasjonalmuseet til sommerlunsj.

- Vi ville sette i stand en hyggelig sommeravslutning for alle som jobber med det nye Nasjonalmuseet. Det er mye alvor i hverdagen, så da er det fint å løsne litt på snippen og være litt rause, sier Steinar Støre, prosjektdirektør i Statsbygg.

Sommerfesten fant sted på den såkalte Trekanttomten ved Dokkveien i Oslo, og på menyen sto både hamburgere, grillpølser og is.

Bedrer arbeidsmiljøet

Alle som er engasjert i det massive byggeprosjektet, fra betong- og stillasarbeidere til elektrikere, arkitekter og ingeniører, var invitert og opp mot 400 dukket opp.

- Vi er kjempefornøyd med jobben de har gjort så langt. Dette blir verdens flotteste museum, og denne avslutningen er en av flere måter vi viser at vi setter pris på jobben de gjør, sier Støre.

Han påpeker også at slike samlinger bidrar til et godt arbeidsmiljø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Darius Lukocius hygger seg på sommerfest.

- Godt tiltak

Darius Lukocius, som jobber med stillas på Nasjonalmuseet, er blant arbeiderne som er svært godt fornøyd med tiltaket.

- Det er veldig hyggelig. Dette er i det hele tatt et veldig bra prosjekt å jobbe på, sier han.

André Engedal, anleggsleder for elektro, påpeker også at store samlinger er en god måte å bli kjent med flere kollegaer.

- Det er et veldig bra tiltak, og en fin måte å treffe flere som jobber på byggeprosjektet. Det er så utrolig mange av oss, og det er ikke så ofte vi samles, sier han.

Les også: