Konsernsjef Øivind Horpestad i NRC Group. Foto: NRC Group

NRC Group kjøper ALTi Bygg og Anlegg

NRC Group har i dag inngått en avtale om å kjøpe grunn- og anleggsentreprenøren ALTi Bygg og Anlegg AS (ALTi).

Selskapet er spesialister på grunn- og betongarbeider. ALTi vil bli en integrert del av NRC Norge.

- Vi er selvsagt strålende fornøyde over å ha fått med oss ALTi på laget forteller en glad Øivind Horpestad. Vi skal være en ledende leverandør av komplekse infrastrukturentrepriser. ALTi innehar betydelig kompetanse innen prosjektledelse, grunnarbeider og betong. De vil tilføre oss mye og være med å bygge opp under NRC Groups konkurranseevne og lønnsomhet, sier konsernsjef Øivind Horpestad i en pressemelding.

ALTi har siden etableringen i 2011 bygget en sterk organisasjon med betydelig kompetanse innen prosjektadministrasjon og prosjektledelse. Selskapet omsatte i 2016 for 186 millioner kroner og leverte et driftsresultat på 27 millioner kroner.

- De sterke resultatene ALTi har levert gjennom årene skyldes i stor grad en fantastisk kultur, ALTi er ikke bare faglig dyktige innen grunn- og betong de har i tillegg noe av det beste jeg har sett innen anleggsbransjen hva gjelder kultur og kremmerånd, de er fantastisk gode til å styre og lede prosjekter, som igjen fører til god kvalitet og høy lønnsomhet.

- Vi ser jo tydelige signaler på at infrastrukturprosjekter blir større og mer komplekse, vi er allerede veldig sterke på de banetekniske spesialområdene, med ALTi styrker vi oss ytterligere innen grunn og betong som ofte er en stor del av kontraktene vi tar. Dette kjøpet er således med å sikre oss kompetanse og kapasitet til å ta på oss flere og større totalentrepriser i fremtiden, legger Horpestad til, før han avslutter med å fortelle han ser for seg å styrke NRC Group ytterligere i tiden som kommer.

Oppkjøpet er i tråd med konsernets filosofi om å være en totalentreprenør innen infrastruktur.

- Vi kan vel være ærlige på at vi faktisk har blitt kontaktet av de fleste store entreprenører i Norge, de har alle ytret ønske om å kjøpe oss, vi har jo et godt rykte og har levert gode resultater gjennom flere år så det er vel ikke helt unaturlig, men for oss har det i utgangspunktet ikke vært noe ønske om å selge til noen, sier Lars Gunnar Andersen, daglig leder i ALTi,.

- Vi har hatt et ønske om å bygge dette etter vår filosofi og med fokus på menneskene. Da vi traff på NRC Group og forstod hvordan de tenker og bygger ble vi ganske fasinerte, de tenker likt som oss og har sterkt fokus på kultur og kvalitet, for første gang møtte vi noen vi faktisk kunne tenke oss bli en del av, det er også derfor vi har valgt å ta så mye av oppgjøret i aksjer i NRC Group, vi selger jo ikke og casher inn, vi selger, blir en del av NRC og investerer i et NRC Group som vi skal være med å forme for fremtiden, legger han til.

NRC Group kjøper 100% av aksjene i ALTi, med oppgjør i kontanter og nye aksjer i NRC Group. ALTi er eiet av grunnleggerne og nøkkelansatte. Justert for kontanter og gjeld verdsettes ALTi til cirka 165 millioner kroner i transaksjonen.