Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen (t.vh) i Byggmakker Handel AS og daglig leder Øystein Kjellsen i Varme og Bad AS. Foto: VB

Rørleggeren inn i byggevarehuset - Byggmakker og VB inngår samarbeid

Byggmakker og rørleggerkjeden VB har signert en strategisk samarbeidsavtale med en estimert verdi på nærmere 160 millioner kroner.

- Avtalen innebærer at Byggmakker nå kan formidle rørleggertjenester sammen med synlige innredninger, slik som møbler, servanter, dusjkabinetter og toaletter, sier Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS i en pressemelding.

VB er en landsdekkende rørleggerkjede, med mer enn 200 lokale bedrifter og over 1650 fagfolk som leverer rørleggertjenester til hele Norge.

– Så vidt vi kjenner til er avtalen vi har inngått med Byggmakker helt unik i vår bransje og vi tror den vil åpne mange spennende muligheter i tiden fremover både på privat- og prosjektmarkedet. Ikke minst gjennom å tilby markedet våre produkter og håndverkermessige kompetanse. Hos nærmeste VB Rørlegger får kundene hjelp med alt fra rådgivning og planlegging til ferdig installert bad eller vannbåren varme og sparte energiutgifter. Gjennom avtalen har begge parter blant annet forpliktet seg til å bistå med opplæring i salg av komplette bad. Vi gleder oss til å sette i gang og er sikre på av avtalen vil bidra til å styrke begge merkevarene, sier Øystein Kjellsen, daglig leder i VB.

Byggmakker er en av landets ledende byggevarekjeder og har en ambisjon om at kunden skal få all nødvendig hjelp på ett sted. Kunden trenger fiks ferdige løsninger, og hos Byggmakker formidles nettopp det. Ved rehabiliteringer eller nybygg er kundene ofte usikre på bestilling av produkter, løsninger og installasjon innen bad og VVS. Nå vil de oppnå et komplett tilbud gjennom dette samarbeidet. Avtalen med VB er en strategisk satsning på å utvikle en kjede i vekst og med tydelige ambisjoner.

– Med denne avtalen kan vi nå gjennom våre 81 butikker tilby våre kunder et enda mer komplett tilbud av både produkter og tjenester. Vi merker at mange, spesielt forbrukerkundene, ønsker å gå ett sted for å handle håndverkertjenester. Det å kunne samarbeide med en ledende og landsdekkende rørleggerkjede som VB vil gjøre dette mulig, sier Strand Jacobsen.