Sola rådhus er tegnet av Longva arkitekter AS som vant frem med sitt utkast, «Solas hjerte», i konkurranse med 52 andre innsendte bidrag.

Consto bygger rådhus og hotell i Rogaland

Consto har sikret seg to oppdrag i Rogaland, nytt rådhus for Sola kommune og renovering av Thon Maritim hotel i Stavanger.

Samlet kontraktsverdi er på cirka 250 millioner kroner eks mva.
Sola rådhus for Sola kommune er en totalentreprisekontrakt på cirka 210 mill. kr eks. mva.
Byggestart er medio august 2017, med overlevering i november 2019.
Det nye rådhuset får et samlet gulvareal på 8.600 kvadratmeter. Fløy B, ca. 3.300 kvadratmeter av det eksisterende rådhuset, skal total-rehabiliteres og inngå som en del av det nye rådhuset. Store deler av det eksisterende bygget skal rives, slik at kun bæresystemet og deler av fasaden står igjen.
Under rådhusplassen skal det etableres et nytt offentlig parkeringsanlegg på 5.300 kvadratmeter med plass til 162 biler.
- Vi er stolt over å ha fått tildelt dette oppdraget av Sola kommune. Det å vinne frem i en tøff konkurranse med fem konkurrerende anbydere er ekstra stas, sier Kai Paulsen, daglig leder i Consto Sør i en pressemelding.
Det nye rådhuset er tegnet av Longva arkitekter A som vant den åpne arkitekt-konkurransen, med sitt utkast «Solas hjerte».
Consto har også sikret seg oppdraget å totalrenovere Thon Hotel Maritim i Stavanger.
Kontrakten har en verdi på cirka 40 millioner kroner eks. mva. og omfatter renovering av 180 hotellrom, samt ny restaurant og resepsjon. Arbeidene starter i september med ett års byggetid.
- Det er liten tvil om at optimisme og fremtidstroen er tilbake i Rogaland og Agderfylkene. Vi registrerer i alle fall økende aktivitet og etterspørsel, sier Kai Paulsen i Consto.