- Viruset er identifisert og lokalisert, og vi kommer til å jobbe med gradvis å åpne systemene, sier adm. dir. Asbjørn Vennebo. Arkivfoto: Tarjei Krogh

Optimera rammet av hackerangrep - jobber for å normalisere driften

Byggevaregiganten Optimera ble tirsdag ettermiddag rammet av hackerangrepet som har spredd seg over store deler av Europa.

Det er gjennom morselskapet Saint Gobain i Frankrike norske Optimera er rammet av angrepet.

– Det var tirsdag ettermiddag 4-5 butikker hos oss ble rammet gjennom mailsystemet til konsernet, og vi valgte som en konsekvens av dette også å stenge både intranett- og internettsidene våre. Viruset er identifisert og lokalisert, og vi kommer til å jobbe med gradvis å åpne systemene, sier adm. dir. Asbjørn Vennebo til Byggeindustrien. Han sier at de fortsatt leverer ut varer, og at fokus nå ligger på å serve kundene på en best mulig måte.

– De butikkene som er rammet er koblet fra nettverket og drives nå manuelt, legger Vennebo til.

Ifølge Dagbladet skal det dreie seg om en modifisert versjon av det såkalte Petya-løsepengeviruset. Viruset krypterer ofrenes filer og krever løsepenger for å åpne dem igjen.

- Nå vil vi steg for seg starte opp igjen systemene våre slik at kundene i minst mulig grad skal bli rammet, sier Vennebo. Nettsiden til selskapet er nå oppe og går igjen.