Konsernsjef Øivind Horpestad i NRC Group. Foto: NRC Group

Jernbaneentreprenøren NRC Group skal bygge ny vei i Sverige

NRC Group er tildelt en kontrakt verdt 155 millioner svenske kroner for grunnarbeider i forbindelse med byggingen av ny vei på strekningen mellom Dala-Järna og Vansbro i Sverige.

Kontrakten er tildelt av det svenske Trafikvärket, og viser på ny hvordan NRC Group har fått et godt feste i det svenske infrastrukturmarkedet.

- Vi er stolte og glade for at det svenske Trafikverket nok en gang har valgt oss som utførende entreprenør på et av sine prosjekter, sier konsernsjef Øivind Horpestad

- Tidligere i måneden overleverte vi et tilsvarende prosjekt for E18 utenfor Karlstad. Det prosjektet leverte vi fem måneder før tid og under budsjett, forteller konsernsjefen.

Strekningen Dala Järna – Vansbro er en del av den regionale E16-strekningen Malung-Djurås, en viktig strekning for både frakt av gods og for persontransport i Sverige. Strekningen er ca. 8,5 km lang og for å forbedre nærliggende bomiljø, trafikksikkerhet og tilgjengelighet skal det nå bygges en helt ny vei på strekningen.

- Det er mange likhetstrekk i å bygge bane og vei. I NRC Group er vi entreprenører og godt skikket til å levere de fleste infrastrukturprosjekter med både grunnarbeider, betong eller ulike installasjoner det være seg elektro eller sikring, avslutter Horpestad.

Oppstart på prosjektet vil være i august 2017, med forventet sluttføring høsten 2019.

Det foreligger en ti dagers frist til å registrere eventuell klager på tildelingen, og en endelig signering av kontrakt kan først skje i etterkant av denne perioden.