Avdelingsleder - VVS, Energi og miljø i bygg, Oslo

Bygninger utgjør en fundamental del av vårt samfunnsliv og vårt privatliv. De senere årene har det vært økende etterspørsel etter energieffektive og miljøvennlige bygninger som følge av debatten rundt hvordan man skal imøtekomme klimaendringene. I tillegg er det fortsatt mye fokus på design, og det er stor etterspørsel etter unike og nyskapende designløsninger.

FirmaRambøll Norge
FylkeOslo
Søknadsfrist29.09.2017

Bygg og Arkitektur Sør/Øst er et av markedsområdene i Rambøll Norge, og består av nærmere 400 medarbeidere fordelt på fire fagdivisjoner og syv kontorer på sør og østlandsområdet. I divisjonen Tekniske systemer er vi i dag mer enn 150 personer som har lokalisering i Drammen, Tønsberg, Kristiansand, Fredrikstad og Oslo. Divisjonen leverer tjenester til områdene Bygg/Arkitektur og Transport.

Avdeling VVS, Energi og Miljø i bygg består for tiden av 2 seksjoner, med til sammen ca. 30 medarbeidere. Avdelingen dekker bl.a områder som ENØK og energieffektivitet, passivhusrådgivning, energiutredninger/energikonsept, energimerking, vannbåren varme og kjøleanlegg, energidistribusjon fordelingssystemer, ventilasjons og inneklima, miljøoppfølging, miljøkartlegging av bygg og anlegg, BREEAM (revisor og AP), miljøriktige materialvalg, klimagassberegninger, LCA og teknisk byggeledelse.

Vi søker nå etter en dyktig, engasjert og resultatorientert avdelingsleder, med et ønske og vilje til å bygge videre på det flotte fagmiljøet vi allerede har.

Om stillingen

En hovedoppgave vil være å lede seksjonsledere, og sammen med disse bidra til å videreutvikle avdelingen. Avdelingsleder har også et ansvar for å tilføre relevante oppdrag til avdelingen. Det betyr at relasjonsbygging, kundekontakt og innsalg vil være viktige oppgaver. I tillegg blir du sentral i jobben med å sikre god oppdragsgjennomføring, sørge for kvalifisert bemanning på våre oppdrag, samt sikre faglig utvikling av egne medarbeidere.

Andre viktige oppgaver vil være:

  • Rapportere til divisjonsleder for Tekniske systemer og Brannsikkerhet
  • Delta i divisjonens ledergruppe, og bidra til strategi og markedsutvikling
  • Delta i felles faglig nettverk med andre Rambøll kontorer og Rambøll internasjonalt
  • Resultatansvar for avdelingen, samt personalansvar for seksjonsledere
  • Gjennomføre prosjektsikring for oppdrag som eies av avdelingen
  • Initiere og lede forbedringsprosesser
  • Forankre Rambølls verdier og strategier hos medarbeiderne

Hvem vi søker

Vi ser etter deg som er utdannet sivilingeniør eller ingeniør, med minimum 5 års ledererfaring og et godt nettverk i markedet. Du har videre en god forretningsforståelse og evne til å skape merverdi for kunden. Du må også ha erfaring fra oppdragsgjennomføring og ledelse av større oppdrag.

Andre viktige egenskaper og kvalifikasjoner vil være:

  • Det er en forutsetning at du har kompetanse innen Energi, VVS og/eller miljøfag
  • Evne til å ta helhetlig ansvar og arbeide gjennom andre
  • Evne til å tenke strategisk
  • Ønsker å jobbe målrettet for at Rambøll skal være blant landets fremste i bransjen innen VVS, Energi og miljørådgivning
  • Prosjekterfaring
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk

Det er også viktig at du er en inkluderende leder som er troverdig, ærlig og real, og er en utpreget lagspiller. Du tar initiativ, er utadvendt, ambisiøs og engasjert i fag og menneskene rundt deg.

Det forventes stor grad av mobilitet i hverdagen da avdelingen stiller krav til tverrfaglig samarbeid på tvers av lokasjoner. Du må også trives i en hektisk hverdag med mange spennende oppgaver.

Om du har spørsmål vedr. stillingen, ta kontakt med:

Linda Sunde Eriksen, Divisjonsleder Tekniske systemer. Tlf. 975 25 343

Lise Toresen, HR Business Partner. Tlf. 948 47 577

Rambøll tilbyr:

Som global samfunnsrådgiver gir vi våre medarbeidere muligheter for personlig og faglig utvikling. Vi tilbyr gode betingelser med attraktive forsikrings- og pensjonsavtaler, fleksibel arbeidstid og svært gode ferieordninger. Hos oss får du brukt din kunnskap til å skape bedre samfunn og høyere livskvalitet for menneskene som bor der. Sammen med våre kunder søker vi mot nye løsninger som balanserer menneskelige og kommersielle behov. Derfor trenger vi deg som ser forbi det åpenbare.

Send inn din søknad/CV ved å klikke på ”Søk stilling”-knappen og følge instruksjonene på denne siden

Velkommen som søker!

Vis flere stillinger: