<p>Castello Di Montefiore i Recanati. Alle foto: Agenzia del Demanio</p>Castello Alimonda i Sagrado.Molino i Certosa di Pavia.Ex Scuola Santa Margherita i Fidenza.Masseria Dolce Morso i Mottola.Macello i Vignola.Dogana al Passo Drava i San Candido.Caserma Carabinieri i Ozieri på Sardinia.Casa Medievale i Poggio Picenze.Castelletto i San Mauro Torinese.Batteria Angelo Emo i Venezia.Casa del Fascio i Ficarolo.Casa Degli Archi i Morano sul Po.

Se de historiske eiendommene som Italia nå gir bort - gratis

Drømmer du om å bo i et italiensk slott? Det trenger ikke koste spesielt mye.

Totalt 103 historiske hus, gårdsbygg, slott og klostre fra nord til sør i Italia gis nå bort gratis i håp om å skape nye turistattraksjoner i landet.

Se samtlige eiendommer her (italiensk).

Kravet som det statlige eiendomsselskapet Agenzia del Demanio dog stiller, er at de nye gratisbeboerne må restaurere og drive de historiske byggene som diverse turistdestinasjoner, enten det er hoteller, spa, restauranter eller lignende. 

Håpefulle kan tegne en niårig låneavtale med staten, med mulighet til å fornye hvis det blir en suksess.

– Prosjektet vil promotere og støtte utviklingen av den trege turistnæringen, sier Roberto Reggi fra det statlige eiendomsselskapet til den engelskspråklige avisen The Local.