Foto: RambøllIllustrasjon: Darwin CeballosFoto: RambøllFoto: RambøllFoto: RambøllFoto: RambøllFoto: RambøllFoto: RambøllFoto: RambøllFoto: RambøllFoto: Rambøll

Nytt gammelt badeanlegg åpnet i Stavanger

Badeanlegget Gamlingen åpnet i ny prakt på nytt sted denne uken i Stavanger.

Det skriver Rambøll i en pressemelding fredag.

– Vi er stolte over å ha jobbet med dette fantastiske badeanlegget som er til så stor glede for så mange i byen, uttaler Rambølls prosjektleder, Carl Inge Wathne, i pressemeldingen.

Planlegging og bygging av anlegget har tatt omtrent fire år.

Badeanlegget Gamlingen åpnet første gang i 1957, men august 2015 ble det, ifølge pressemeldingen, stengt på grunn av byggingen av Ryfast-tunellene. Deretter fikk anlegget ny tomt ved Mosvannsparken i nær tilknytning til turområder og campingplassen. Rambøll ble, sammen med Stavanger kommunes arkitekt, engasjert til å tegne byens nye utendørs svømmeanlegg.

Denne uken kastet ordfører Christine Sagen Helgø seg uti det nyåpnede anlegget med både klærne og ordførerkjedet på.

Rambøll i Stavanger har bidratt med alle tekniske fag og landskapsarkitektur, heter det i pressemeldingen. I tillegg har rådgiveren hentet inn spesialkompetanse fra Rambøll i Danmark. Anlegget består av et badehus med trimrom, badstuer og fellesrom. Ute er det et 25 meters basseng og et barnebasseng. Anlegget har oppvarmet vann, og kan brukes hele året.