En gangbro i Lørenskog kollapset torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Gangbro kollapset i Lørenskog

En gangbro over Bjørndalsveien i Lørenskog kollapset da en kranbil kjørte inn i den torsdag kveld. Ingen ble skadd i ulykken.

Ifølge politiet har sjåføren av lastebilen kjørt med en kran litt for høyt, slik at den har kollidert med broen. Gangbroen i betong har kollapset som følge av dette, og flere meter av den har falt ned på bakken. Føreren, som er en 50 år gammel mann fra Follo, har unngått personskader. Store biter av broen traff førerhuset på lastebilen, som har fått store skader, opplyser et vitne på stedet til Romerikes Blad.

– Vitner på steder skal ikke ha observert mennesker på broen da ulykken skjedde. Vi har nå søkt bistand fra Oslo, som vil søke under og ved broen med hunder, fortalte Per Stenslet, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til NTB like etter ulykken.

Leserfoto: Heidi Synnøve Lien

Like før klokken 21.30 meldte politiet at det ikke var gjort funn under broen, og at ingenting tydet på at noen var skadd.

Politiet fikk melding om ulykken 20.40. Stenslet legger til at dette er en mye brukt gangbro, ettersom Bjørndalsveien leder inn til et boligfelt. Veien er nå sperret fullstendig av og vil være det i en god stund fremover, opplyser Stenslet.

Vitner TV 2 har snakket med, forteller at de hørte en høy lyd da lastebilkranen traff broen.

– Vi satt på en veranda og spiste middag, så hørte vi et smell, sier en person på stedet.