Anerkjennelse og pris til Harestua-bedrift

Harestua-bedriften eVici AS ble tirsdag kveld tildelt Copernicus-prisen for 2017.

Prisen ble delt ut i Stavanger på konferansen Spaceport Norway av sjefen for Copernicus-programmet i den europeiske romorganisasjonen ESA, Simon Jutz.

eVici vant prisen for bruk av satellittdata i produktet Servicehefte bolig. 

– Dette er utrolig moro og en stor anerkjennelse av de mulighetene som ligger i vårt produkt, uttaler de fire hadelendingene som mottok prisen.

Radarsatellittene i Copernicus er en del av det europeiske programmet for miljøovervåking og samfunnssikkerhet og kan måle nedsynking av bygninger, rørledninger, og andre konstruksjoner. 

- Satellittdata i kombinasjon med andre boligdata gjennom Servicehefte bolig vil kunne avdekke vertikale bevegelser i bygningsmassen som følge av sprenging, gravearbeider eller av naturlige årsaker som for eksempel utgliding av masse, sier teknisk sjef i eVici, Joe Amundsen. Produktet retter seg både mot forsikringsbransjen, byggevirksomhet og konstruksjon, og vil kunne benyttes for å redusere skadeomfanget som følge av nedsynking i grunnen. I tillegg vil bygningseksperter få ny kunnskap om konsekvensene av ulike konstruksjonsvalg og grunnarbeidsteknikker.

- Slik bruk av banebrytende satellittdata i kommersiell virksomhet som eiendom og forsikring er veldig spennende, sier Dag Anders Moldestad ved Norsk Romsenter og dommer i Copernicus-konkurransen. Han vurderer det som svært riktig tidsmessig å satse på et produkt som eVicis, og at det har et stort markedspotensial både nasjonalt og internasjonalt.

På konferansen i Stavanger deltok representanter for en 

Som vinner av den norske Copernicus-konkurransen mottar eVici 400.000 kroner og bistand til markedsføring og kommersialisering.