Instalco kjøper Frøland & Noss

Det svenske elektrokonsernet Instalco kjøper Bergens-firmaet Frøland & Noss Elektro AS.

Frøland & Noss har 150 ansatte, og i en pressemelding opplyses det at de kommer til å bidra med en årlig omsetning på 150 millioner svenske kroner til Instalco.

- Frøland & Noss er et selskap med sterk lokal tilknytning, som gir oss et godt grunnlag for ekspansjon i Bergens-regionen. Vi kommer blant annet til å se på om vi skal utvide virksomheten til også å omfatte ventilasjon. Selskapet har vist en solid lønnsomhet gjennom mange år og har lange kunderelasjoner, sier administrerende direktør Per Sjöstrand i Instalco i en pressemelding.

- Instalcos modell passer utmerket for Frøland & Noss. Vi får beholde vår sterke lokale identitet og samtidig dra nytte av Instalcos sentrale funksjoner, samt bidra til de andre norske enhetene med best practice. Vi har i dag manga prosjekt som totalentrepriser, der vi plukker inn andre disipliner som ventilasjon og VVS. Vi håper å kunne jobbe sammen med andre Instalco-selskap i fremtiden, sier Frode Noss og Gunnar Frøland i Frøland & Noss.

Instalco kjøper 100 prosent av aksjene i selskapet, og oppkjøpet forventes gjennomført 28. juni 2017. Noss og Frøland kommer til å fortsette i de samme rollene de innehar i dag, henholdsvis prosjektsjef og storkundeansvarlig.