Elisabet Norderup Michelson

Odals-bedrift solgt til internasjonalt konsern

Herdeplastprodusenten Elmico på Galterud i Sør-Odal er kjøpt opp av det internasjonale selskapet Flowcrete. 

– Dette er en stor mulighet til videre vekst og flere arbeidsplasser i Sør-Odal, sier gründer Elisabet Norderup Michelson. 

– Flowcrete er den perfekte eieren for oss, sier hun.

Elisabet Norderup Michelson etablerte Elmico sammen med blant andre Svein Kjennerud i 2003. Hun har de siste årene vært hovedeier av selskapet gjennom Elmico Holding AS, som også eier administrasjons- og produksjonsanlegget på Galterud.

– Våre produkter, som er utviklet for å tåle tøffe forhold, har etablert seg godt i markedet og brukes som belegg, lim, coating og membraner for blant annet tak, industrigulv, p-hus, skipsdekk, bruer, kaier, demninger og tankanlegg, sier hun.

Den nye eieren, Flowcrete, er en del av The Euclid Group som eies av RPM International Inc. Grupperingen er en ledende global leverandør av kjemikalier til byggeindustrien.

– Jeg er meget glad for at Elmico nå blir en del av The Euclid Group. Oppkjøpet vil styrke Flowcretes virksomhet I Norden, og Elmicos unike polyurea-teknologi vil bli lansert globalt. Vi er stolte over at Elisabeth Norderup Michelson og hennes team valgte Flowcrete som plattform for selskapets satsing I et raskt voksende marked, sier Mark Greaves, toppsjef i The Euclid Group og påtroppende styreleder i Elmico.

– Elmico får nye eiere, men driften fortsetter som før. De nye eierne ønsker å investere i forskning og utvikling (FoU), økt produksjon og flere medarbeidere. Dette var også en forutsetning for å selge Elmico, sier Norderup Michelson, som ser lyst på fremtiden for sitt eget livsverk. Markedsveksten forventes i hovedsak å skje innen salg av polyurea-produkter.

Elmico blir en selvstendig enhet i The Euclid Group, og Elisabet Norderup Michelson fortsetter som daglig leder. Selskapet har seks ansatte.