Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Mange fra byggenæringen attraktive blant teknologistudentene

Det er SINTEF som topper listen over de mest attraktive arbeidsgiverne blant teknologistudentene i Karrierebarometerets undersøkelse. Rett bak følger Multiconsult og Norconsult, som tok henholdsvis tredje- og andreplassen i fjor.

Karrierebarometeret er en årlig studentundersøkelse som kartlegger hvordan ingeniørstudenter ser på karrierevalg, arbeidsgivere, bransjer og egen jobbfremtid. Dette er femte gang undersøkelsen gjennomføres, og årets undersøkelse hadde rundt 5.000 respondenter.

Tidligere har aktører innen olje og gass dominert topp 10-listen, men bygg og anleggsvirksomhetene er nå tungt inne på listen. Ikke minst gjelder dette rådgiverne, som i år utgjør hele sju av de ti mest attraktive arbeidsgiverne.

For første gang har også et entreprenørselskap kommet inn blant topp 10 gjennom AF Gruppen på 5. plass i årets undersøkelse.

På topp ti finner vi
1 – Sintef
2 – Multiconsult
3 – Norconsult
4 – COWI
5 – AF Gruppen
6 – SWECO
7 – Statkraft
8 – Asplan Viak
9 – Kongsberg gruppen
10 – Rambøll

Andre på listen er:
13 – Statens vgevesen
20 – Skanska
21 – Veidekke
23 – NCC
26 – Bane NOR
27 – HENT
28 – Statsbygg
33 – Peab
42 – Kruse Smith
43 – JM Norge

Det er første gang JM Norge er på topp 100-listen, med sin 43. plass.

– Det betyr også at vi høyest blant de rendyrkede boligbyggerne, sier en fornøyd Kjell Kvarekvål, direktør markedskommunikasjon i JM Norge.

Kjell Kvarkvål. Foto: Svanhild Blakstad

– Vi er kundefokuserte og opptatte av å levere med kvalitet. Det er attraktivt å arbeide i en slik bedriftskultur og vi ser en tydelig sammenheng mellom at vi tre år på rad har de mest fornøyde boligkundene og at vi rykker oppover på topp 100 lister over attraktive arbeidsgivere, legger Kvarekvål til.