Fredrik Martinsen, Morten Nordahl og Lars-Petter Finstad i Kynningsrud Fundamentering er meget fornøyde med godkjenningene.

Kynningsrud Fundamentering med to nye sertifiseringer

Som første norske fundamenteringsentreprenør er Kynningsrud Fundamentering AS nå FPC sertifisert (godkjent CE-bedrift) iht. NS-EN 1090-1 i klasse EXC3. I tillegg er vi sertifisert for utførelse i henhold til NS-EN ISO 3834-2.

Revisjonen ble utført av AAA Certification AB, den 8. juni 2017.

«Bygge- og anleggsbransjen - oss selv inkludert - har tidvis kvalitetsutfordringer innenfor stål- og sveisearbeider. Årsakene er sammensatt, men vi bruker betydelige ressurser på at våre kunder skal få den kontraktsfestede kvaliteten. Med disse sertifiseringene har vi tatt ytterligere grep», skriver Kynningsrud Fundamentering i en melding.

«Vi i Kynningsrud Fundamentering AS ønsker med sertifiseringene å vise kunder og byggherrer at vi fokuserer på kvalitet i arbeidene vi leverer. Vi skal alltid innfri med hensyn til gjeldende regelverk og kontrakt, og ønsker å leve opp til våre kjerneverdier: styrke, trygghet og presisjon i alt vi leverer», legger han til.

Godkjenningen og sertifiseringen gjelder to viktige standarder innenfor stålarbeider:

* NS-EN 1090-1 Utførelse av stålkonstruksjoner og aluminiumkonstruksjoner
- Del 1: Krav til samsvarsvurdering av lastbærende komponenter.
·NS-EN ISO 3834-2 Kvalitetskrav for smeltesveising av metalliske materialer
- Del 2: Omfattende kvalitetskrav
.

(Sertifiseringen er frivillig, men standarden må uansett følges ved arbeider etter NS-EN 1090-2 Tekniske krav til stålkonstruksjoner).

Kynningsrud understreker at krav til CE-merking av stål iht. NS-EN 1090-1 kun gjelder prefabrikasjon (ikke montering) av stålkomponenter levert byggeplass som angitt i NS-EN 1090-2, kapittel 5.

Varm- og kaldvalset spunt iht. produktstandardene EN 10248-1 og EN 10249-1 er ikke angitt i kapittel 5, da de ikke er harmoniserte. Spunt kan således ikke CE-merkes. Iht. den veiledende CEN-listen over de stålprodukter som ikke omfattes av EN 1090-1 er også alle former for stålpeler unntatt, såfremt de ikke er prefabrikkerte.

- Vi har arbeidet målbevisst, og har siktet mot sertifiseringen over en toårsperiode med bl.a. en rekke nye kvalifiseringer av våre sveiseprosedyrer, kompetanseheving på flere nivåer i organisasjonen samt forbedring av eksisterende KS system (med prosedyrer, sjekklister og tilhørende sveisehåndbok). Kynningsrud Fundamentering hadde ingen avvik ved revisjonen som ble utført i forkant av sertifiseringen. Kynningsrud Fundamentering hadde ingen avvik ved revisjonen som ble utført i forkant av sertifiseringen, sier Fredrik Martinsen.